Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője és Kocsis Máté, a párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva mondta, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció egyik tagja, Dániel Péter ügyvéd a Facebookon azt írta Wittner Máriáról, hogy a fideszes képviselő „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”.

Kocsis Máté szerint csak a „legelvetemültebb gazemberek” támadják Wittner Mária személyén keresztül a forradalom emlékét; olyanok, akik kicsinyes politikai céljaikért paradicsomszósszal és kaszinótojással küzdenek, „és gyaláznak olyan embereket, akik 1956-ban nem paradicsomszósszal, meg kaszinótojással harcoltak, hanem tankok elé álltak”.

A politikus szerint Dániel Péter bejegyzései minősítik Gyurcsány Ferencet is, aki mindeddig nem határolódott el „emberétől”.

Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott: „bemutatkozott a Demokratikus Koalíció”. Hozzátette: szerinte – bár illúzió erre várni – teljesen természetes dolog lenne, ha „ezt a sötét alakot” kivetné magából a Demokratikus Koalíció és elhatárolódna tőle.

„Nem tudom mit szólna Gyurcsány Ferenc, ha az ő édesanyját illetnék ilyen súlyos szavakkal” – mondta a szóvivő, aki szerint kérdés, hogy az az igazi arca Gyurcsány Ferencnek és társainak, amikor 56-os emlékműveknél koszorúznak, vagy az, ami most látható, „hogy szó nélkül tűrik, hogy a soraik között egy ilyen alak legyen”.

Selmeczi Gabriella közölte: Wittner Mária – akit „mélyen megsértettek” – magánemberként fontolgatja, tesz-e jogi lépéseket az ügyben.

(MTI)