Azt a miniszterelnök sem tagadja, hogy ha most lennének a választások, az MSZP biztosan veszítene. Gyurcsány Ferencről az International Herald Tribun című lap közölt cikket „A keserű igazság kimondója” címmel.

Az újság munkatársa Magyarországon Gyurcsány parlamenti dolgozószobájában készített interjút a kormányfővel, aki az őszödi beszédet a változás szükségességének érzelem gazdag monológjaként jellemezte. A kormányfő igyekezett megnyugtatni a külföldi befektetőket. Azt ígérte, a választások közeledtével sem puhítják fel a költségvetést, és akkor sem kezdenek osztogatni, ha az MSZP népszerűsége azon a mélyponton marad, ahová az elmúlt hónapokban süllyedt.

Falutúrán mozgósít Gyurcsány

A falvakban mozgósítana Gyurcsány Ferenc – a 15 százalékos mélyponton lévő szocialista párt kormányfője kedden több mint tíz, dél- és észak-alföldi községet érintő falutúrára indul.

Állítólag összefogásra buzdítja majd a falvakban élőket, és arra, hogy pályázzanak uniós vidékfejlesztési forrásokra. A Népszava szerint a szocialista pártelnök falusi panziókban, illetve családi házaknál száll majd meg. Közben napokon belül várható az Európai Bizottság reagálása a vidékfejlesztési támogatások, azaz a Leader-csoportok körül felmerült visszaélésekre.

De Blasio Antonio és Surján László európai parlamenti képviselők fordultak a bizottsághoz, miután kiderült, hogy a többmilliárdos uniós támogatások elosztására szánt szervezeteket az MSZP képviselői több kistérségben az ellenzéki szervezetek, önkormányzatok kizárásával hozták létre.

(hírTV)