Megerősítette az ügyészségen korábban tett tanúvallomását a Zuschlag-per bírósági tárgyalásán az egykori ifjúsági minisztérium volt helyettes államtitkára. Ocsovai Tamás azt mondta: Gyurcsány Ferenc minisztersége idején a politikai szervezetek pályázatait a civil szervezetek pályázatainak rovására támogatták. Megismételte, hogy bár az ifjúsági pályázatokat Mesterházy Attila politikai államtitkár felügyelte, többször előfordult, hogy az eredményhirdetés előtt Gyurcsány Ferenc dolgozószobájában egyeztettek.

„Nem azt mondom, hogy ki lettek válogatva a támogatandók, hanem meghatározták, hogy melyeket kell még a támogatandók közé beilleszteni, hogyha azok esetlegesen nem nyertek volna” – fogalmazott Ocsovai Tamás. Egy alkalommal vasárnap délután hívták be a helyettes államtitkárt a minisztériumba, hogy nézzék át azokat a pályázatokat, amelyek beérkeztek. „Azt hiszem, valami táboroztatási pályázatok voltak éppen” – közölte. A megbeszélés Gyurcsány Ferenc irodájában volt – tette hozzá.

Ocsovai Tamás tanúvallomása szerint Jánosi György minisztersége idején más volt a gyakorlat, akkor a támogatásra érdemes politikai szervezetekkel Szilvásy György közigazgatási államtitkár tartotta a kapcsolatot.

(hírTV)