A Népszabadság úgy tudja: az MSZP-s képviselők kedd esti tanácskozásán többen is közölték: nem támogatják a természetbeni juttatások – például az étkezési jegy, vagy üdülési csekk megadóztatását, a nagy élőmunka-igényű szolgáltatásokat, illetve a megújuló energiát és a távfűtést kedvezményes áfakulcsba sorolnák, amennyiben a kabinet az általános kulcsot 20-ról 23 százalékra emeli.

A kormányközeli lap szerint többen élesen bírálták a kormányt, elsősorban Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági minisztert. A képviselőcsoport a hétvégi tisztújító kongresszusról is tanácskozott kedden. A Magyar Hírlap szocialista forrásokból úgy tudja: több szocialista küldöttcsoport is arra készül, hogy a hét végén megbuktassa Gyurcsány Ferencet.

19 ezer munkahelyet vihet el a megadóztatott étkezési jegy

19 ezer munkahely megszűnésével járhat az étkezési jegyek megadóztatása – nyilatkozta a Magyar Rádiónak az Étkezési Utalványforgalmazói Egyesülés igazgatója.

Bessenyey Bálint egy friss felmérésre hivatkozott, amely szerint ha adót kell fizetnie, csak a munkáltatók harmada adna továbbra is étkezési jegyet dolgozóinak. Ez viszont az éttermek forgalmát ötödével vetheti vissza, ami munkahelyek megszűnését jelenti.

(hírTV)