– Mindenki tudja, hogy gazdasági válság közelít Magyarország felé, ennek az első hatásait már érzékelni lehet. Ebben a helyzetben a miniszterelnök azt kezdeményezi, hogy minél szélesebb körben, beleértve természetesen a legnagyobb ellenzéki pártot is, közösen fogjanak össze, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy védeni lehessen a magyar vállalatokat és az embereket – tette hozzá Daróczi.

A miniszterelnök indítványában az áll, hogy január első napjaiban üljenek le egyeztetni, és azt kérte, hogy a kabinetfőnökeik készítsék elő a találkozót.

A gazdasági válság miatt már eddig is sok fórumot szerveztek, kérdés, hogy ezek mellett miért van szükség még erre a találkozóra is. A kormányszóvivő azt válaszolta, hogy valóban nagyon sok területen sikerült együttműködési formákat kialakítani, de ezekből a Fidesz, illetve a Fidesz szövetségesei mindeddig kimaradtak.

– A miniszterelnök azt reméli ettől a találkozótól, ettől a kezdeményezéstől, hogy talán sikerül lendületet adni, hiszen számos olyan ügy van, például az önkormányzatoké, amely kétharmados többséget igényel a parlamentben, és amely területeken egyébként a Fidesz képviselői szerint is kellene lépni.

(MR)