Horváth Attila, Szombathely MSZP-s alpolgármestere és Kopcsándi József, Szombathely MSZP-s önkormányzati képviselője is a DK-ban folytatja a munkát – jelentette be közleményében a Gyurcsány-párt. 

Hirdetés

Az átlépés okáról Horváth Attila a Facebook-posztjában úgy fogalmazott, hogy országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt.

A Demokratikus Koalíció üdvözli Horváth Attila és Kopcsándi József csatlakozását! Mindig megtisztelő, ha olyan emberek csatlakoznak hozzánk, akik évek óta minden nap bizonyítják, hogy hűen szolgálják városukat, és lehet rájuk számítani. Velük csak még erősebb lesz a DK közössége, így megerősödve folytatjuk az európai Magyarországért folytatott munkát”

– írták közleményükben Gyurcsány Ferencék.

Ismert: csak az elmúlt hónapokban több baloldali párt is kénytelen volt komoly veszteséget elkönyvelni, miután politikusaik úgy döntöttek, a DK-nál folytatják karrierjük építését, amivel Gyurcsány Ferenc egyre csak hizlalja saját pártját. Közéjük tartozik Déri Tibor, a momentumos újpesti polgármester, Szücs Balázs, Erzsébetváros párbeszédes alpolgármestere, Erdősi Éva korábbi párbeszédes politikus, az ellenzék volt közös csepeli polgármesterjelöltje, Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője, Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, illetve Juhász Béla momentumos sződligeti polgármester. Legutóbb pedig Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselője, pártigazgatója választotta Gyurcsányékat.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.