Iratxe García Pérez, az európai szocialisták frakcióvezetőjének kabinetfőnöke (Laura Ballarin) és Eva Kaili között szoros kapcsolat állt fenn, mivel együtt nyaraltak egy vitorláshajón – derült ki hispanidad.com cikkéből. Mindehhez képeket és videókat is mellékeltek.

Hirdetés
Fotó: Origo

Miután megjelentek ezek a képek, Iratxe Garcia teljesne elnémult és nem kívánt nyilatkozni arról, hogyan lehetséges, hogy a kabinetfőnöke egy súlyos korrupciógyanúba került személlyel nyaralt.

Sajtóinformációk szerint ezek a nyaralások 2018 és 2021 között történhettek.

Iratxe Garcia személye azért érdekes, mivel Gyurcsányné egyik legszorosabb szövetségese az EP-ben. 2022 márciusában, nem sokkal az ukrajnai háború kirobbanását követően a szocialista politikus Magyarországon járt a Gyurcsány-párt meghívására.

Korábban közös kép is készült Gyurcsánynéról és Iratxéról.

Fotó: Origo

2021 októberében pedig Gyurcsánynét személyesen támogatta Iratxe Garcia a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték második fordulójában.

Fotó: Origo

Hatalmas baloldali korrupciós botrány

Eva Kaili szocialista EP-képviselőt Belgiumban vád alá helyezték egy Katar javára elkövetett korrupciós ügy miatt. Az Európai Parlament korábbi alelnöke ezért Belgiumban börtönbe került.

Később vádat emeltek Kaili és három másik európai parlamenti képviselő ellen, akiket azzal vádolnak, hogy állítólag kenőpénzeket fogadtak el, hogy befolyásolják a Katarral kapcsolatos brüsszeli döntéseket. Mindannyiukat bűnszervezéssel, pénzmosással és korrupcióval vádolják – emlékeztet az Origo.

Az Origo beszámolóját ITT olvashatják.

Korábban írtuk