A bukott miniszterelnök legfrissebb blogbejegyzésében felhívja a figyelmet Buda Péter és Gábor György A politika szolgálólánya című esszé és tanulmány-gyűjteményére, amelyben a szerzők azt taglalják, hogy a felvilágosodásig visszanyúló hagyományokkal rendelkező modernitással szemben hogyan lép fel egy, az elmúlt évtizedekben egyre erősödő antimodernista irányzat.

„Ez utóbbi megkérdőjelezi a szekuláris állam létjogosultságát, relativizálja a jog hatalmát, és helyettük a keresztény erkölcsöt állítja, vagy legalább is javasolja állítani a társadalmi-állami működés középpontjába” – hívja fel a figyelmet az egykori szocialista miniszterelnök-pártvezér a könyv egyik fő állítására.

A Meleg Méltóság Menete kapcsán a szocialisták egykori első embere a francia elnökre hivatkozik. Mint írja: „Sárközy nem egészen két hónappal a választások előtt interjút adott a T?tu című melegek és leszbikusok magazinjának, amelyben kifejtette: a heteroszexuális szerelem nem magasabb rendű, mint a homoszexuális. Ugyanis a szerelem az alapja mindennek.

Egyetértek Sarkozyvel – zárja naplóbejegyzését Gyurcsány Ferenc.

(VG Online)