Sallai R. Benedek kiütötte Hadházy Ákost. Az ügyben Hadházy Ákos feljelentést tett – írja az Origo. Az információt az Index így közölte: „Összeverekedett egymással Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos. Információink szerint Sallai Róbert Benedek szombaton egy visszalépett képviselőknek rendezett gyűlésen megütötte Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről. Az esetet, amit az Origó, kormánypárti propagandaoldal úgy kommentált, hogy Hadházyt kiütötték, több szemtanú is megerősítette az Indexnek.”

Sallai R. Benedek az Origo SMS-ére annyit felelt, hogy nem tett ilyet, Hadházy Ákos telefonja pedig ki van kapcsolva a hírportál szerint. 

Az Origo szerint Hadházy feljelentést tett, ezt a politikus az Indexnek is megerősítette. Hadházy az Indexnek azt mondta, hogy éppen ő beszélt, amikor Sallai hirtelen neki rontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, ám még így is sikerült a székével együtt fellöknie Hadházyt.

A hvg.hu szerint az ülés egy pontján a információik szerint Sallai felállt, és mielőtt kiviharzott volna a teremből, az ülő Hadházyhoz lépett és a földre lökte, a politikus rövid időre eszméletét vesztette. A HVG szerint Hadházy agyrázkódást szenvedett, a mentőket és a rendőröket is a helyszínre hívták.

A HVG-nek Hadházy csak annyit mondott: „Sallai Róbert Benedek ma méltatlanul viselkedett, egyéb értesülését nem cáfolom és nem is erősítem meg”. A portál szerint az Indexnek sem erősítette meg Hadházy a feljelentést, ám az Index továbbra is ezt írja oldalán, de azt már visszavonták, hogy összeverekedésről lehetne beszélni. (A leírások alapján a küzdelem eléggé egyoldalú volt – szerk.) 

Hadházy Ákos megszólalt a Facebookon, és hogy, hogy nem, a mai inzultus felelősét is a Fideszben látja: 

Bár nem örülök neki, de a sajnos meg kell erősítenem a sajtóban megjelent hírek egy részét: Sallai Titkár Úr ma…

Gepostet von Hadházy Ákos am Samstag, 14. April 2018

A 444.hu úgy tudja, Hadházy a radiátornak esett, beverte a fejet, elájult. Mentőt kellett hozzá hívni, 5 percig eszméletlen állapotban volt. Az LMP közölte: fegyelmi eljárás indul Sallai R. Benedekkel szemben.

Az Origo a témában írt új cikkében azt írja, egyes LMP-s források szerint Hadházy csak szimulálta az eszméletvesztést. 

Az Index szerint Szél Bernadett, a párt elnöke felszólította Sallait, hogy azonnali hatállyal mondjon le a titkári pozíciójáról, mert elfogadhatatlan dolgot tett. Hozzátette, hogy ezek után minden nappal, amíg pozícióban marad, súlyos károkat okoz a pártnak, valamint hogy a birtokában lévő információk alapján a leköszönő országgyűlési képviselő nemhogy a vezetőség, de a párt tagja sem maradhat.

Sallai R. Benedek ugyanakkor tagadja a vádakat, és Facebook-oldalán bejegyzésben fejtette ki véleményét:

Nem vertem meg Hadházy Ákost. Aki ezt állítja, az hazug. Nem véletlen tudta végig haknizni a médiát sérelmével. Ha kapott volna egyet, nem tudta volna. De nem, nem kapott, ennek köszönhető aktív médiaszereplése a mai napon.Mai napon az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. Mai napon első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a „hattyú halála“ színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta. Bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre. Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos – és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú.

Nem vertem meg Hadházy Ákost. Aki ezt állítja, az hazug. Nem véletlen tudta végig haknizni a médiát sérelmével. Ha…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Samstag, 14. April 2018

Fodor Gábor pedig trollkodott egyet: a 444 cikkét a következő felütéssel osztotta meg Facebook-oldalán: „Lehetne más a politika…”

Az LMP Facebook-oldalán kijelentette, ők zéró tolerancia elvét vallják az erőszakkal szemben: 

Fegyelmi eljárás indul Sallai R. Benedekkel szembenAz LMP az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét…

Gepostet von LMP – Lehet Más a Politika am Samstag, 14. April 2018

Hadházy Ákos az MTI-nek azt mondta, nem kíván többet mondani a történtekről. Kérdésre válaszolva elmondta: az ő ügyének fegyelmi tárgyalása a történtek miatt „félbeszakadt”.

Mind ismeretes, az országgyűlési választási kampány idején etikai vizsgálat indult az LMP-ben Hadházy Ákos ellen a párton belül, mert a párt vezető testületeinek határozatai ellenére tárgyalt az MSZP-Párbeszéd szövetséggel az együttműködésről, visszalépésekről.

A társelnök hétfőn a 24.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hogy Schiffer András és Sallai R. Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer András volt LMP-társelnök úgy reagált, hogy ő nem fenyegetett senkit perrel, és saját maga miatt még soha nem is indított pert, most viszont ezt fontolgatja Hadházy Ákossal szemben.

demokrata.hu, MTI