A baloldali ellenzéki pártok már a választás éjszakáján elkezdték egymást bírálni az eredmény miatt: a legtöbben az LMP-t kritizálták amiatt, hogy nem akart részt venni az együttműködésben.
 

Fotó: MTI, Balogh Zoltán


Fotó: MTI, Balogh Zoltán

Ezt ők természetesen visszautasították, de a jelek szerint magát a pártot is megosztja a kérdés: Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika távozó társelnöke az egyik alapítót is súlyos vádakkal illette, aki hazugságnak nevezte állításait – hangzott el az M1 Híradójában.

„Az, hogy a Fidesznek kétharmada legyen, az teljesen kizárt” – ezt fél évvel ezelőtt, tavaly ősszel nyilatkozta Karácsony Gergely az ATV-nek. A felvételt a válasz.hu találta meg.

„A választási kudarc végső soron azt a politikai stratégiát támasztja alá, amit mi javasoltunk” – ezt pedig vasárnap mondta Karácsony Gergely a választási eredmények nyilvánosságra kerülése után. Szerinte a választási kudarc a többi ellenzéki párt stratégiájának köszönhető.

Molnár Gyula sem kertelt sokáig. Úgy fogalmazott, az MSZP volt az a párt, amelyik egy közös listát, egy közös miniszterelnök-jelöltet és közös egyéni jelöltet akart az ellenzéki oldalon. Úgy fogalmazott, „a mostani helyzetért egyértelműen felelősnek tekintem azokat a pártokat, akik úgy döntöttek, hogy a győzelem forgatókönyve az, ha külön indulunk.”

Erre a linkre kattintva a teljes összefoglalót elolvashatják.