Fotó: MTI, archív, illusztráció

„A Játékoskártya szolgáltatásunkkal elsősorban a hagyományos földi hálózatban játszó játékosaink számára tervezünk kényelmi szolgáltatásokat nyújtani. A Játékoskártya kiváltása teljesen önkéntes alapon történik, valamint díjmentes és a hagyományos földi hálózatban egyetlen terméknél sem lesz kötelező a használata” – áll a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A bevezetésre kerülő kényelmi szolgáltatások révén elérhetővé válik majd a játékosok számára kedvenc lottószámaik megjegyzése, az automatikus nyereményértesítés, sőt a nyereménykiutalás is.
A Játékoskártya használatával fokozódik a játékosok biztonsága, hiszen elveszett nyertes szelvényeik után járó nyereményüket kártya nélkül más nem veheti át.
A Játékoskártya révén a kártyabirtokosok egyedi akciókban, promóciókban is részt vehetnek majd.

A Játékoskártya bevezetése a Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezési tevékenységét is támogatja, mivel a kártya önkorlátozási funkcióval is rendelkezik.
 
A Játékoskártya első körben a Szerencsejáték Zrt. saját lottózóiban és kiemelt partnereinél lesz elérhető, és egy papír alapú regisztrációs űrlap kitöltése után kapják meg a játékosok, akik rögtön használhatják is azt szelvényeik feladásakor.
A Játékoskártyák megrendelése jelenleg még csak előkészítés alatt van és egyelőre a gyártással kapcsolatos egyeztetések, engedélyeztetések vannak folyamatban. Az önkéntes alapú Játékoskártya bevezetése nem érint kormányhatározatot.
 
A Játékoskártya bevezetésével a nemzeti lottótársaság új, a 2017-2022-es időszakra szóló társasági stratégiájában központi célkitűzésként szereplő ügyfélélmény erősítését célozza.