A csekkeket Pál Sándor, a szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke és Osgyán Dániel, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója adta át az első tíz családnak.

Osgyán Dániel tájékoztatása szerint a szeretetszolgálat 38 család ingóságainak a pótlását vállalta, ennek érdekében a családoknak névre szóló, 16 devecseri boltban beváltható utalványt osztottak ki. „Azért választottuk az utalványos formát, hogy mindenki olyan berendezési tárgyakat és műszaki eszközöket választhasson, amilyenekre szüksége van. A helyi gazdaságot szeretnénk újra fellendíteni azzal, hogy a károsultak devecseri boltokban beváltható csekket kaptak” – mondta.

Pál Sándor kuratóriumi elnök közölte, hogy a családokkal előre egyeztetett összegű utalványokat a kárpátaljai, székelyföldi, felvidéki református gyülekezetek adományaiból fedezték. Hangsúlyozta, hogy a segélyszervezet nagy hangsúlyt fektet a lelki segítségnyújtásra, ezért az ingóságpótlási program végeztével továbbra is tartják a kapcsolatot a családokkal.

Toldi Tamás, Devecser polgármestere arról beszélt, hogy a katasztrófa nem múlik el nyomtalanul az emberek emlékezetéből, de a segélyszervezetek jelenléte nagyon nagy segítséget jelent. Tájékoztatása szerint a mintegy háromszáz károsult család ingóságainak pótlását a segélyszervezetek közösen vállalták, ennek érdekében felosztották egymás között a rászorulókat.

(MTI)