A közterület-felügyelet a tolvajok nagy száma miatt a rendőrség segítségét kérte: a csepeli rendőrkapitányság és központi ügyelet munkatársai a bandatagok autóiban 500 kg fémhulladékot foglaltak le. A 26 fős társaság tagjai között kettő gyerekkorú és kettő fiatalkorú is volt.

Szombaton a déli órákban a csepeli Rózsa utcában, a Loacker Holding területére a kerítés megbontásával nagy létszámú csoport hatolt be lopási szándékkal. A Szomszédok Egymásért Mozgalom – melyet Sághi Jenő, a közterület felügyelet vezetője újított meg a kerületben – hatékonyan működött, a történteket látva azonnal értesítették a közterület-felügyelők vezetőjét. Ők a helyszínre érve tetten érték a tolvajokat, megakadályozták az elmenekülésüket, és a nagy létszám miatt azonnali rendőri erősítést kértek. A csepeli rendőrkapitányság rendőrei mellett a Központi ügyelet munkatársai is a közterületesek segítségére siettek. Az igazoltatás során derült ki, hogy 26 fő hatolt be illegálisan a telepre, köztük kettő gyermekkorú, és kettő fiatalkorú is volt. A rendőrök a helyszínen és a banda autóiban 500 kg fémhulladékot találtak, és foglaltak le. Az elfogás után a banda tagjait a csepeli kapitányságon állították elő. A helyszíni szemlével egy időben megkezdődött kihallgatásuk is.

A jelentős mennyiségű fémhulladékot biztosan ellopták volna, ha nem reagál nagyon gyorsan a közterület-felügyelet és a rendőrség. Az eset is azt bizonyítja, hogy az egymás értékeire, biztonságára való figyelem – Csepelen az újjá alakult közterület felügyelet és a Szomszédok Egymásért Mozgalom – sok esetben megelőzheti a nagyobb bajt, az értékek eltulajdonítását.