A DK pesterzsébeti önkormányzati képviselője hazaárulásnak minősítette, hogy a kormány anyagilag is támogatja a határon túli magyarok megmaradását. 

A Demokratikus Koalíció politikusai – élükön Gyurcsány Ferenccel – hónapok óta elszántan kampányolnak, mi több, uszítanak a határon túli magyarok ellen.

A bukott miniszterelnök nemrégiben egy videót is közzétett, amelyben arra buzdítja híveit, hogy április 8-án a DK-ra adott szavazatukkal akadályozzák meg, hogy az elszakított országrészek magyar ajkú lakói ellehetetlenítsék az ellenzék által reális célnak tekintett kormányváltást. Ennek érdekében tavaly utcai aláírásgyűjtést is kezdeményezett a baloldali párt: az ebben résztvevők azt támogatják, hogy az országgyűlési választásokon ne voksolhasson, aki „soha nem élt Magyarországon”. 

Az akció egyik lelkes éllovasa, Pesterzsébet alpolgármestere, a korábban még az MSZP színeiben politizáló Nemes László a napokban egyenesen hazaárulásnak minősítette, hogy a magyar kormány anyagilag is támogatja a gúnyhatáron kívül rekedt nemzettársaink megmaradását. 


Képernyőfotó: facebook.com

A magát demokratának tartó képviselő egyébként nemrégiben több ismerősét is törölte a Facebookon, saját bevallása szerint csupán azért, mert rajta voltak Habony Árpád ismerősi listáján.

(demokrata.hu)