Mégis alapíthat platformot Toroczkai László – derül ki a Jobbik alapszabályzatából, amely jelenleg szabályellenesen nem is elérhető a párt honlapján. Az EchoTV témában készült összefoglalójában azt is felidézik, Novák Előd korábbi alelnök egy Facebook-bejegyzésében is arra hívta fel a figyelmet, ő már tíz évvel ezelőtt alapított platformot, ami azóta sem zavar senkit a pártban – összegzett a PestiSrácok.hu.

Fotó: MTI, archív

Az EchoTV birtokába jutott alapszabály szerint igenis alapíthat platfotmot Toroczkai László, hiába fogalmaz úgy a pártvezetés, hogy a politikus szembe megy a párt által lefektetett alapelvekkel. Bár a Jobbik szabályellenesen nem tünteti fel Alapszabályát saját honlapján, annak nyomtatott változata 7. fejezetének 169. paragrafusa a. pontja úgy fogalmaz:

A Jobbik a magyar társadalom különböző rétegeivel tartandó kapcsolatainak kiépítésese és annak folyamatos ápolása céljából jogi személyiséggel nem rendelkező társadalmi szervezeteket létesíthet, és tarthat fenn; jogi személyiséggel nem rendelkező szakmai műhelyeket működtethet. 

Az EchoTV kérdésére a téma kapcsán Gaudi Nagy Tamás, a párt korábbi országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, jogtalan a Jobbik Toroczkai elleni fellépése. Véleménye szerint a kérdésben nagyon egyértelműen fogalmaz az alapszabályzat. A Mi magunk elnevezésű, Toroczkai által létrehozott radikális tagozat létrehozása eszerint nem engedélyköteles, az elnökségnek abban az esetben lenne engedélyezési lehetősége, ha a párt nevét kívánnák használni.

Az EchoTV felidézi, nemrégiben Novák Előd volt alelnök közösségi oldalán korábban arról számolt be, hogy tíz évvel ezelőtt ő már alapított platformot a pártban, de ez ellen akkor senkinek nem volt kifogása.

Az ECHO TV összefoglalóját IDE kattintva tekinthetik meg. (A Jobbikkal foglalkozó rész 11:56-tól indul.)