A harmadik PreFog szűrőnap helyszínét a program szervezői a Millenárisra helyezték át. A látogatók így az ingyenes fogászati szűrés mellett a kultúrpark által szervezett gyermekeknek szóló „zöld” rendezvényen is részt vehetnek, aminek célja a gyermekek figyelmének felhívása a környezetvédelem fontosságára.

A kisgyermekes családok nagyszámú érdeklődése miatt a PreFog szombati szűrőnapját a Millenárison rendezik meg.

A prevenciós fogászati szűrőnap a megszokott színvonallal várja a szombati eseményre ellátogatókat, akik a teljeskörű fogászati vizsgálat mellett a szűrőnapnak helyet adó Millenáris Park ingyenes rendezvényén is részt vehetnek.

Az esemény kiváló családi programlehetőség, ahol a gyermekek játékos környezetben, a rendelőn kívül vehetnek részt egy teljesen rendhagyó fogászati vizsgálaton, valamint a környezettudatosság legapróbb és legegyszerűbb lépéseit is elsajátíthatják.

A gyermekek végigmehetnek a park területén felállított akadálypályákon, miközben a helyes és helytelen zöld viselkedésformákkal ismerkedhetnek meg, valamint különböző állomásokon fedezhetik fel a Magyarországon honos növények és állatok tulajdonságait, illetve megóvásuk lehetőségeit.

Az esemény vendégei lesznek: ornitológusok, tóbiológusok. Beszélgetések folynak majd Magyarország tájairól, növényeiről, védett állatairól – és a gyermekekkel közösen ültetnek majd magokat a szakértők. A beszélgetések, valamint az előadások között gyermekjóga, drámafoglalkozások, zene és tánc színesítik a napot.

Az érdeklődők 11:00 órától Hedry Mária és Radványi Balázs, Kukamese című darabját is megnézhetik, ami napjaink egyik legjellemzőbb problémáját dolgozza fel kisiskolások és óvodás korú gyermekek számára, a klasszikus mesék fordulataival.

A szervezők minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak az ingyenes rendezvényekre 10 és 15 óra között!

Helyszín: Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20. (a Széna téri üzletközpont mögött)

Az ingyenes fogászati szűrőprogramról további információ a www.prefog.info weboldalon olvasható.

A Millenáris ingyenes programjairól az alábbi linken található bővebb információ: www.millenaris.hu/gyerekprogramok/zoldmillenaris