Lapértesülés szerint hetven ellenzéki politikus ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot Veres János pénzügyminiszter. A listán, amelyet Veres már át is adott az adóhatóságnak, kormánypárti képviselők is vannak, de őket nem öt, hanem csak 2-3 évre visszamenőleg vizsgálják.

Bakonyi Ágnes APEH-szóvivő cáfolta a Magyar Hírlap információját. Gyurcsány Ferenc a Fidesz elleni egész pályás letámadását az Orbán Viktor és Kubatov Gábor pártigazgató ellen indított vagyonosodási vizsgálattal kezdte. A sor Horváth Zsolttal, Kupper Andrással és Pesti Imrével folytatódott, majd a Fidesszel szövetséges Vállalkozók Pártjának vezetőivel. A lap úgy tudja: a lista Mikola Istvánnal és Varga Mihállyal bővült. Az ellenzéki képviselők hatalmi megfélemlítésnek tartják az akciót.

Veres János pénzügyminiszter szerint valótlan az állítás, nem indított vagyonosodási vizsgálatot fideszes képviselők ellen. Csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: bepereli a Magyar Hírlapot.

„A lapban megjelentek – hazugság. Amióta miniszter vagyok, nem kezdeményeztem senki ellen vagyonosodási vizsgálatot. Amióta a törvény lehetővé teszi ezt a kezdeményezést, miniszter elődeim sem kezdeményeztek ilyen vizsgálatot. Éppen ezért azt gondolom, hogy majd az igazságszolgáltatásban találkozunk a lap állításait tevőkkel, mert nyilvánvalóan ilyen valótlanságot megjelentetni, meglehetősen barátságtalan rólam.” – mondta Veres János.

(Magyar Hírlap)