Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Miközben Karácsony Gergely még egy kerület vezetésére is alkalmatlan, Tarlós Istvánt támadja – közölte.

A politikus azt mondta, hogy a közös ellenzéki főpolgármester-jelölt eladósította Zuglót, „összevissza beszél” az adósságállományról, titkolózik a valós pénzügyi helyzetről.

„Ő az, akinek vezetése alatt a zuglói parkolás napi egymillió forint veszteséget termel” – tette hozzá.

Böröcz László azt hangoztatta, hogy Karácsony Gergely alkalmatlanságát még saját szövetségesei is elismerik.

„Gyurcsányné hiába áll mellé a kamerák kedvéért, Gyurcsányék is megmondták, hogy nem hisznek Karácsony győzelmében” – fogalmazott a fideszes politikus.

Gyurcsányék valójában át akarják venni az irányítást az önkormányzatok felett – tette hozzá.

A bevándorláspártiakkal együtt Brüsszelben azon dolgoznak, hogy elvegyék a magyar embereket megillető uniós támogatásokat, hogy azokat a migránsok betelepítését vállaló önkormányzatok között oszthassák szét – mondta Böröcz László.

Mint ismeretes, mai sajtótájékoztatóján Budapest „NER-telenítését” ígérte Karácsony Gergely az önkormányzati választás után.

Karácsony Gergely elképzelései között szerepel az ingatlanadó, de bejelentette azt is, hogy megválasztása után kitiltja Budapest területéről a Lokál című ingyenes napilapot. Az újság helyett egy új, ingyenes, pártsemleges, önkormányzati lapot akarnak kiadni – tette hozzá. Végül arra is kitért, hogy társadalmi vitát indítanak egy úgynevezett Budapest alkotmányról.

A mai sajtótájékoztatón Karácsony Gergely mellett részt vett Dobrev Klára és Kerpel-Fronius Gábor is.

Karácsony Gergelyt kérdezték azokról, a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott kép-és hangfelvételekről, amelyeken Lackner Csaba ellenzéki kispesti önkormányzati képviselő közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt. A politikus azt felelte, hogy Gajda Péter kispesti polgármester felelősséget vállalt a csapatáért, és ha a polgármester úgy érzi, hogy ebben az ügyben lépni kell, akkor lépni fog.

Rákérdeztek arra, hogy egy korábbi interjújában javítani kellett a metrókocsikról szóló részt. Karácsony Gergely sajnálatosnak nevezte, hogy a cikkben szerepelt egy sajtóhiba.

Karácsony Gergely a kampányköltségeinek összesítését és nyilvánosságra hozatalát a választás utánra ígérte, de azt elmondta, hogy a kampányát öt párt támogatásából és egy adománygyűjtés fedezik.