A NAV nyomoz a Lánchíd felújítása során eltűnt 1,5 milliárd forint után, vesztegetés bűntette miatt

Hirdetés

– számolt be róla Budai Gyula országgyűlési képviselő közösségi oldalán. A nyomozásról a Fővárosi Főügyészség értesítette a képviselőt. A levélből az is kiderült, hogy a Fővárosi Főügyészség a nyomozás lefolytatására a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályát jelölte ki.

A Mandiner emlékeztet, ugyancsak Budai Gyula feljelentése alapján, korábban hivatali vesztegetés gyanújával rendelte el a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást.

A fideszes politikus azután fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI), hogy levelet kapott egy hídpénzbotrányra rálátó forrástól.

A levélben az szerepelt, hogy a költségvetési csalással gyanúsított, számlagyáras ex-ügyvéd, Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni” a Lánchíd-beruházásból kiszivattyúzott, majd készpénz formájában felvett összeggel. Vig a levélíró szerint erről kizárólag a vállalkozás vezetőjével tárgyalt.

Mindebből az következik, hogy az A-Híd Zrt. által az ex-ügyvédnek átutalt másfélmilliárd forint itt cserélhetett gazdát. Budai szerint a biztonsági cég kapcsolatban áll a felújítást végző A-Híd Zrt.-vel. A képviselő megjegyezte, hogy a levélíró úgy tudja: a hídpénzből jelentős összegek kerültek a fővárosi baloldalhoz – olvasható a Mandiner cikkében.

Korábban írtuk