Hiller István (MSZP) a készülő kulturális törvénnyel kapcsolatban azt kérdezte: mikor tervezik kormány elé vinni a sajtóban már két verzióban is megjelent anyagot, milyen szervezetekkel egyeztetnek majd, mikor terjesztik az Országgyűlés elé és mennyibe kerül majd a kulturális rendszer átalakítása.

Hirdetés

Zsigó Róbert, a kulturális tárca államtitkára azt mondta: minisztériumon belüli munkaanyag jelent meg a sajtóban. Hozzátette: a képviselő aggodalmát megérti, de nem osztja, mert a baloldal a felsőoktatás átalakítása idején is a több évtizedes megkövült struktúrákhoz ragaszkodott, de végül az eredmények a kormányt igazolták. A felsőoktatásban sikeres versenyképességi fordulatot hajtottunk végre, és azt reméljük, hogy ez a kultúra területén is bekövetkezik – mondta.

Hiller István ismételt kérdésére – hogy egyeztetnek-e a majd Magyar Színházi Társasággal, a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezetével és a Független Előadóművészeti Szövetséggel – az államtitkár közölte: a kormány idén ősszel tervezi beterjeszteni a törvényjavaslatot, és addig is „minden olyan szervezettel, akivel kell”, egyeztetni fog. Hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy az állami kulturális feladatellátás egységes, átlátható és arányos legyen.

Korábban írtuk