A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában mintegy 250 néző előtt mutatták be a megújult fejlesztéspolitikai rendszer egyes elemeit és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírásokat.

Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára ismertette az érdeklődők számára az Új Széchenyi Tervben megjelenő kormányzati elképzeléseket, és a gazdaság felélénkítésére kidolgozott terveket. Külön kiemelte: a kormány fejlesztéspolitikai koncepciója segítséget nyújt minden régió számára új munkahelyek megteremtéséhez, a gazdasági felemelkedéshez és a versenyképesség javításához.

Molnár Ágnes előadásában elmondta: az Új Széchenyi Terv hitet ad a magyar vállalkozásoknak, ez a hit pedig előmozdítja a fejlesztési elképzelések megvalósulását, és hazánk gazdasági felemelkedését. Az államtitkár ezt követően az beszélt elérhető pályázati lehetőségekről, és az eljárási rend változásainak elemeiről. Előadásában külön kiemelte az egyszerűsítésére és átláthatóságra vonatkozó törekvéséket, melyek nagyban hozzájárulhatnak a sikeres pályázatok beadásához. Az egyes pályázati kiírások kapcsán elmondta: a jövőben a gazdaság megerősítése lesz az elsődleges szempont a pályázatok elbírálásakor, minden fejlesztési forrásnak ezt a célt kell szolgálnia.

Az országjárás stratégiai együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók Országos Szövetsége.