Hirdetés

Varju László (DK) arról beszélt, hogy csak ősszel nyújtja be a kormány a jövő évi költségvetést arra hivatkozva, hogy novemberben lesz az amerikai elnökválasztás. A DK-s képviselő szerint Orbán Viktor és kormánya önként bohócot csinált magából azzal, hogy a költségvetés azon múlik, hogyan döntenek az emberek Amerikában az elnökválasztáson.

Tállai András, a pénzügyi tárca parlamenti államtitkára úgy reagált: „V. László roppant érdekes felszólalást tett”, az ellenzéki politikus most az ellen beszél, hogy a kormány kivár, és megvárja az európai és amerikai folyamatokat.

Ezeknek a választásoknak az eredménye befolyásolja, a világon béke lesz vagy háború. Ha elindul egy folyamat, ami a háború befejezésére irányul, akkor olyan költségvetést kell csinálni, amiben a védelmi kiadás kevesebb. Ha a háború felerősödése várható, akkor a védelmi kiadásoknak is erősebbeknek kell lenniük – mutatott rá.

Az, hogy megszorítás várható, az önök szavajárása, ezt csinálták kormányon: elvették a 13. havi nyugdíjat, fizetést és adót emeltek – mondta. A Fidesz-KDNP pont az ellenkezőjét teszi, az önök kívánságára sem hoz megszorításokat – közölte. Összegzése szerint a DK gondolkodása téves, és beálltak a háborúpárti politikusok közé.

Korábban írtuk