Budapest a remény fővárosa címmel adott ki közleményt Horváth Csaba.

Az MSZP fővárosi képviselője közleménye elején a szombati tüntetés miatt lelkendezik:

Köszönet illeti azokat többségükben budapesti polgárokat, akik a szombati hatalmas és békés tüntetésen megmutatták, van remény a NER leváltására.

Ezen felül Horváth Csaba a budapesti választási eredményekkel is elégedett:

Április 8-án Budapest ismét erőt mutatott, ismét a szabadság szigete lett. Köszönet illeti a budapestieket, akik szavazataikkal kétharmados többséget biztosítottak a demokratikus ellenzék pártjainak Budapesten és reményt adtak a vidéki ellenzékieknek!

A szoci politikus nem áll meg itt, és az előválasztás ötletével áll elő:

A budapesti győzelem óriási felelősséget ró ránk, de tanúságai (sic!) is vannak. Mindenekelőtt az, hogy erőink nem megoszthatók, hiszen a fővárosi 18 választókerületből 17 garantáltan nyerhető lett volna és ezzel a Fidesz újabb kétharmados többségét is meg tudtuk volna akadályozni. Éppen ezért a jövő évi önkormányzati választáson mind fővárosban, mind a kerületekben egyetlen főpolgármester- és polgármesterjelöltet kell állítani a Fidesz jelöltjeivel szemben. A budapestieknek joguk van kiválasztani, hogy kik álljanak ki értük a Fidesz elnyomásával szemben. Legyen ennek a folyamatnak az első lépése, hogy a parlamenti választás miatt megüresedő VIII. és XV. kerületi polgármesteri posztokért is előválasztáson megméretett jelölteket indít a ellenzék az időközi választáson. Az előválasztás lehetőséget ad arra, hogy a választók idejében megismerjék a jelölteket és programjukat, és közülük a legjobbat és a legesélyesebbeket válasszák ki, akik sikerrel szállnak szembe a Budapestet tönkretevő Fidesz jelöltjeivel szemben.

(Horváth Csaba magasröptű közleményét betűhíven közöltük – szerk.)

demokrata.hu