Súlyos, hosszú évekig tartó szabadságvesztésre számíthatnak a hídpénzbotrány elkövetői, ha a bíróság elítéli az érintetteket. Az ügyben hivatalos személyeket egyelőre nem hallgattak ki gyanúsítottként, de ha Budai Gyula feljelentése alapján megindítják a nyomozást, tisztázni fogják, hogy kapott-e bármelyik baloldali politikus a Lánchíd-beruházásból „kimentett” pénzekből – ismerteti a Mandiner.

Hirdetés

Amennyiben kiderül, hogy korrumpáltak baloldali politikusokat, az hivatali vesztegetés elfogadása lenne, aminek a büntetési tétele akár tíz év is lehet.

Korábban írtuk

Budai Gyula feljelentésével kapcsolatban a Mandiner kereste a rendőrséget, hogy elrendelték-e a nyomozást, de választ egyelőre nem kaptak. A portál emlékeztet, a fideszes politikus azután fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI), hogy levelet kapott egy hídpénzbotrányra rálátó forrástól.

A levélben az szerepelt, hogy a költségvetési csalással gyanúsított, számlagyáros ex-ügyvéd, Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni” a Lánchíd-beruházásból kiszivattyúzott, majd készpénz formájában felvett összeggel. Vig Mór a levélíró szerint erről kizárólag a vállalkozás vezetőjével tárgyalt. Mindebből az következik, hogy az A-Híd Zrt. által az ex-ügyvédnek átutalt másfélmilliárd forint itt cserélhetett gazdát. Budai Gyula szerint a biztonsági cég kapcsolatban áll a felújítást végző A-Híd Zrt.-vel. A képviselő megjegyezte, hogy a levélíró úgy tudja: a hídpénzből jelentős összegek kerültek a fővárosi baloldalhoz.

A címadatok alapján a biztonsági cég nem lehet más, mint a Lövőház utca 7–9. szám alatt található Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. A biztonsági vállalkozás egyik tulajdonosa Apáthy Zoltán Endre, az ő édesapja pedig nem más, mint Apáthy Endre, akinek a családi érdekeltségébe tartozik az A-Híd Zrt.

Amennyiben igazak a bennfentes levélíró állításai, a Lánchíd-beruházásból „kimentett” pénzek az azt végző A-Híd tulajdonosi köréhez kerülhettek vissza, onnan pedig az összegek – a levélíró szerint –, a budapesti Városházán landoltak.

A további részletekről a Mandiner oldalán olvashatnak.