Mint az már a közvélemény számára ismert, a kerületet érintő ingatlanbotrány következtében, ez év február elején a nyomozóhatóságok előbb őrizetbe vették, majd azt követően előzetes letartóztatásba helyezték a VII. kerület szocialista polgármesterét – emlékeztetett Vattamány Zsolt. Folytatta: Hunvald Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség többek között bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűnsegédletével, hivatali visszaéléssel, kötelességszegéssel, valamint üzletszerűen és folyamatosan elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja.

A kerületi frakcióvezető kiemelte: Hunvald György 2009. február 10. óta a munkahelyére nem jár be, munkát nem végez. Ennek ellenére számára a kerületi önkormányzat havi 742.560 Ft juttatást utal. A börtönben lévő szocialista polgármester tehát a letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5.940.480 Ft juttatást kapott az önkormányzattól – hangsúlyozta.

A Fidesznek az a határozott álláspontja, hogy ezen kifizetéseket meg kell szüntetni. Amikor családok ezrei kerülnek egyre lehetetlenebb helyzetbe, elfogadhatatlan, hogy a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított és börtönben lévő munkáját nem végző polgármester ilyen hatalmas összegű zsebpénzt kapjon – tette egyértelművé a politikus.

Ez joggal sérti az emberek igazságérzetét – szögezte le Vattamány Zsolt.

Összehasonlításként elmondható, hogy ebben az évben az önkormányzat fűtéstámogatásra 500 ezer, szociális alapú gyermekétkeztetésre pedig mindössze 3 millió forint kiadást tervezett – hívta fel a figyelmet a kerületi frakcióvezető.

A Fidesz képviselőcsoportja már benyújtotta indítványát ezen igazságtalan helyzet megszüntetése érdekében. Az indítványt holnap tárgyalja a képviselőtestület – tette hozzá Vattamány Zsolt.

(fidesz.hu)