Kiszolgáltatott helyzetben vagyok, leginkább azért, mert amikor az ügyészség valamit közöl, a média még hozzátesz egy félmondatot, amitől látványosabb, hogy egy politikus ilyen helyzetbe került. Ez ellen nem tudok védekezni. Közszereplőként pedig nem tudom befolyásolni, hogy az arcomat és a körülményeimet hogyan használja fel a politikai ellenzék.

Az elmúlt egy évben soha nem tudott az ügyem kihűlni, újra és újra lecsapott rám a média. Persze ez a dolga, csakhogy én nem tudom elmondani mindannyiszor a véleményemet, nem tudom cáfolni a téves állításokat. Emiatt érdemes bilincsben mutatni egy plakáton, mert a közvéleményben az a kép alakult ki, amit az ügyészség tálalt – fogalmaz Hunvald György, Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő polgármestere a Népszavának adott interjúban.

A polgármester azt állítja, hogy ártatlan az ellene felhozott vádakban. Arra a kérdésre, hogy ha esetleg bebizonyosodna az ártatlansága, van-e visszaút számára a politikába, azt válaszolta: egy embernek, akit ennyire meghurcoltak, noha még ki sem derült, hogy jogosan-e vagy sem, nincs lehetősége visszamenni.

Még úgy sem, ha az ártatlanságom kiderül. Az már senkit nem érdekel, hogy valakinek igaza lett. A politika felé tehát nem fordulhatok vissza – szögezte le.

(hirado.hu/Népszava)