A végzős hallgatók, a pályakezdők és a már 3 5 éves gyakorlatot szerzett, felsőfokú végzettségű szakemberek egyaránt megtalálhatják a számukra vonzó karrierlehetőséget. A rendezvény kiállítóinak ajánlatai alapján 2009 őszén a legkeresettebb végzettségek: mérnöki/műszaki, informatikai, közgazdasági, pénzügyi, és bölcsészettudományi.

A kiállítói paletta igen széles, a legnagyobb hazai és multinacionális vállalatok közül nagy számban képviselteti magát idén ősszel többek között az autóipari szektor, az informatikai vállalkozások, a telekommunikációs cégek és a nagykereskedelmi láncok vállalatai is. Az állásajánlatokat kínáló kiállítókon kívül képző intézmények, nyelviskolák, felsőoktatási intézmények és nemzetközi diákszervezetek, külföldi tanulmányokat vagy munkalehetőséget kínáló vállalatok, szervezetek is megjelennek ajánlataikkal a helyszínen. (A HVG Állásbörze részletes kiállítói listája: www.hvgallasborze.hu/kiallitok)

– Nagy öröm számunkra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére több mint 100 vállalkozás döntött úgy, a HVG Állásbörzén toboroz munkatársakat fehérgalléros pozícióira, illetve képzésire, tanfolyamaira, valamint időt és energiát szán arra, hogy személyesen is bemutassa a látogatóinknak kínált lehetőségeket – árulta el Hajdú Csongor, a HVG Állásbörze főszervezője. – A vállalatok megkeresése során idén ősszel nagyobb érdeklődést tapasztaltunk az állásbörze iránt, mint tavasszal, a válság kitörését követő első rendezvényünkön: például az autóipari vállalatok nagy számban képviseltetik magukat, melynek egyik oka az új piaci szereplő belépése és fokozott toborzó kampánya lehet. A nagy érdeklődésnek köszönhetően széles kínálatot tudunk nyújtani a rendezvényre látogatók számára, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy a HVG Állásbörzéje nem csak állás-, hanem képzési ajánlatokkal, valamint nemzetközi karrierlehetőségekkel és színvonalas, az álláskeresést segítő szakmai programokkal is támogatja a hozzánk látogató érdeklődőket – tette hozzá a főszervező.

Újdonságok a HVG Állásbörzén:

A 2009 őszi börze több újdonsággal is szolgál. A helyszíni események közül kiemelkedik a Mérnök Napok programsorozata, melyet az országosan tapasztalt villamos- és gépészmérnöki területen meglévő mérnök-hiány hívott létre. A Mérnök Napok keretein belül izgalmas kísérlet-bemutatók, tudományos előadások, kreativitást igénylő játékok, mérnök-verseny, találmány-kiállítás, a kiállítók termék- és technológiai bemutatói. Ezen kívül az állásbörzén a kiállítók több mint fele keres mérnöki, műszaki és informatikai szakembereket és végzősöket. Így mérnöki, műszaki területen több mint 500 állásajánlat, informatikai területen pedig 300 álláslehetőség közül válogathatnak a látogatók. A rendezvény másik újdonsága a Nemzetközi Tér, ahol pedig nemzetközi állás- és képzési ajánlatokat, külföldi szakmai gyakorlati lehetőségeket, csereprogramokat, külföldi ösztöndíjakat kínáló szervezetek, vállalkozások ajánlataiból válogathatnak az érdeklődők.

Szelektív állásbörze:

A szervezők mind a látogatók mind a kiállítók figyelmét szeretnék felhívni a környezettudatos gondolkodásra, ezért a HVG Állásbörze a ZöldÖvezet Társulással együttműködve másodszor vállalkozik arra, hogy beltéri rendezvényként támogassa a szelektív hulladékgyűjtést. A cél a környezet megkímélése és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának tudatosítása, ezért a szervezők a rendezvényen keletkező teljes hulladékállományt szelektíven tárolják és szállíttatják el, ehhez pedig a kiállítók és a látogatók segítségét és támogatását is kérik. A rendezvény cégkatalógusát a Pannon környezettudatossági programjának köszönhetően biológiailag lebomló Pannon reklámtáskában kapják meg a helyszínre érkező látogatók.

A 2009. tavaszi eredmények alapján a 2009 őszi rendezvény a helyszíni szelektív-hulladékgyűjtésnek és a környezettudatos gondolkodás népszerűsítésének köszönhetően elnyerte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól a Zöld Fesztivál címet.

HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok

2009. október 15-16. (csütörtök-péntek) 10.00-18.00

SYMA Rendezvényközpont, B csarnok