A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán több órányi teljes útlezárások lesznek pénteken a Budapest-Székesfehérvár-Visegrád útvonalon, szombaton Budapest belvárosában, míg vasárnap a Kaposvár-Nagykanizsa-Balatonfüred útvonalon.

Hirdetés

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kerékpárosok érkezése előtt – a verseny előírásai szerint – majdnem 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért azt kérik, hogy aki teheti, kerülje el a verseny útvonalának térségét. Az érdeklődőknek érdemes arra készülni, hogy a rajtnál és a célnál a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe.

Kiemelték, hogy Visegrádon a befutó helyszínét csak gyalogosan lehet megközelíteni, ami a komptól számítva egy órát is igénybe vehet. A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni.

Pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani. Ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágakat is lezárnak.

Budapestről Nagymarosra különvonat közlekedik pénteken, ahonnan komp viszi át a nézőket Visegrádra. A komp gépjárműveket nem szállít a befutót megelőző időszakban. Tihanyba vasárnap a komp szintén csak nézőket szállít a versenyt megelőzően – jelezték.

Hozzátették, hogy pénteken Budapesten, vasárnap pedig Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. Ezek idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek.

Az országos utakat érintő forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál – áll a közleményben.

BKK: jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken és szombaton

A Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt a fővárosban jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken a délelőtti órákban és szombaton egész nap – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

verseny útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton – tudatta a vállalat.

Felhívták a figyelmet, hogy pénteken az Andrássy út-József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út-6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út-Izabella utca-Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás.

A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni – tették hozzá, azzal együtt, hogy az érintett BKK-járatok módosított útvonalon járnak majd.

A BKK szerint az utazás megtervezéséhez a rendezvény idején is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.

BRFK: ideiglenes forgalomkorlátozás lesz több kerületben is

A Giro d’Italia kerékpárverseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz vasárnapig több fővárosi kerületben is – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a lezárások és a megállni tilos korlátozás érinti az I., a II., az V., a VI., a IX., a XI., a XIII., a XIV. és a XXII. kerületet.

A police.hu oldalon részletes tájékoztatást lehet elérni a pontos lezárásokról és korlátozásokról.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a rendőrség honlapján a Giro d’Italia kerékpárverseny eseményei kapcsán önálló menüpontot hoztak létre. A menüpontban elérhetőek az aktuális forgalomkorlátozásokról szóló közleményeik is.

Korábban írtuk