Ha a fővárosban élők megválasztanak, Budapest végre egy közlekedhető város lesz – mondta Szentkirályi Alexandra, akinek tervei között szerepel, hogy újra a tízszeresére emelje az útfelújítási alapot Budapesten.

Hirdetés

A Metropol összeállítása szerint a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének célja, hogy megtisztítsa a Városházát Gyurcsány bukott politikusaitól és a haveri körüktől. Mert mint mondta: Amíg Karácsony Gergely összes ideje azzal megy el, hogy kiszolgálja Gyurcsány Ferenc embereit, addig a budapestiek problémái csak egyre rosszabbak lesznek.

Szentkirályi felszámolná a városházi korrupciót is, és búcsút intene a pazarló bürokráciának.

Szentkirályi Alexandra azonban nemcsak ígér, hanem cselekszik is. Már most megmutatta, hogy ha Budapest és a kormány között jó a viszony, Magyarország fővárosa is szárnyalhat. Ennek előnyeit a BKK–BKV 15 ezer dolgozója látta elsőként, akikről Karácsony Gergely egyszerűen megfeledkezett. Szentkirályinak köszönhetően a fővárosi cégek dolgozói vállalati országbérletet kapnak kedvezményes áron, 1250 forintért.

A közelgő, június 9-i önkormányzati választáson a politikus szerint az forog kockán, hogy Budapest megragad-e a Gyurcsány-korszakban vagy fejlődő pályára tud állni.

Szentkirályi szerint a főpolgármester nemtörődömsége az utak állapotán is meglátszik.

2019-ig még zajlottak útfelújítások, mert a főváros együtt tudott működni a kerületekkel. Korábban a városrészek vállalták a tervezést, az engedélyeztetést, a főváros pedig finanszírozta a felújítást. De megérkeztek Karácsonyék, és tizedére csökkentették az útfelújítási alapot, és már korábbi útfelújítási megállapodásokat is felmondtak. Főleg a külső kerületek szenvednek, mert már ígéreteket sem kapnak arra, hogy mikor lehet majd újra biztonságosan közlekedni. Ezen is változtatni fogunk

– mondta Szentkirályi Alexandra.

Karácsony káoszt teremtett a főváros közlekedésében, erre most kitiltaná a tíz évnél idősebb autókat – a fővárosi autók kétharmadát. Karácsony először lebukott, hogy kitiltaná az idős autókat, majd hazudott. Ahelyett, hogy P+R parkolókat épített volna, hogy közösségi közlekedést fejlesztett volna és ezekkel oldaná meg a forgalomnövekedést, inkább tiltanak

– mutatott rá a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

– Karácsonyék másik – a választási kampány idején titkolt terve –, hogy örökre kitiltsák az autókat a rakpart Lánchíd és Szabadság híd közötti szakaszról, ez pedig kegyelemdöfés Budapest közlekedésének – fogalmazott Szentkirályi, aki bemutatta azt a térképet, amelyet már elfogadott a DK-s többségű közgyűlés Karácsony kezdeményezésére.

A további részletekről IDE kattintva olvashat.

Korábban írtuk