„Sepsiszentgyörgy évek óta Székelyföld legdinamikusabban fejlődő városa és közössége. Egy helyét kereső, poros megyeközpontból a régióban irányt mutató, eleven, fejlődő kulturális és közösségi központtá alakítottuk” – idézte Antal Árpádot az MTI-nek küldött közleményében az RMDSZ háromszéki sajtóirodája.

Hirdetés

Sepsiszentgyörgy polgármestere kampányindító sajtótájékoztatóján azt mondta, olyan terveket valósított meg csapatával, „amelyekről sokan álmodni sem mertek – ma már kívülről irigykedve, itthonról pedig büszkén tekinthetünk rá”.

Közölte: az RMDSZ sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselőjelölt-listáját is nyilvántartásba vették. Ezen tapasztalt szakemberek szerepelnek, 45 százalékuk nő, és sok a fiatal jelölt is, a legfiatalabb 23 éves. Antal Árpád hangsúlyozta: Sepsiszentgyörgyön ma a kisváros nyugalma és biztonsága mellett a városlakók a nagyvárosok modern szolgáltatásait is megkapják.

Korábban írtuk

„Az az álmunk, azért dolgozunk minden nap, hogy Sepsiszentgyörgy ne csupán Románia, hanem Közép-Kelet-Európa legélhetőbb ötvenezres városa legyen, ahol rend és kiszámíthatóság van, ahol jók a szolgáltatások és jó az élet, ahol biztonságban és békében élhetnek idősek, tenni akaró felnőttek, és családot alapító fiatalok egyaránt” – mondta a politikus, aki szerint bár van még tennivaló, „jó az irány, jó a tempó”.

Célja között említette, hogy 2030-ra magasabb legyen az átlagbér, a város legalább egy középiskolája Románia első tíz legjobbja között szerepeljen, legyen egyre több egyetemista és jól fizető munkahely.

„Amit az elkövetkező években megépítünk és megóvunk, az elkövetkező fél évszázadra meghatározza majd városunk és Székelyföld sorsát, de hatással lesz az egész erdélyi magyarság életére” – idézte az elöljárót a közlemény.

Hangsúlyozta: az elért eredményekhez politikai szervezet, az RMDSZ is kellett, és a munka folytatásához kérte a lakosok támogatását. Közölte: mindenkire szükség van, akik építeni és óvni akarja a várost, június 9-én és utána is.

A legutóbbi romániai népszámláláson az 50 ezres Sepsiszentgyörgyön 34 678-an vallották magukat magyar nemzetiségűnek.