Hirdetés

A Fidesz budapesti elnöke szerint emiatt mára Budapesten lakhatási válság alakult ki. Ezt a tétlenséget a budapestiek és a kormány is megelégelte.

Levélben fordultam Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterhez. Egyeztetést kezdeményezek, egy fővárosi lakhatási akcióterv megalkotása érdekében, a budapestieket sújtó lakhatási nehézségek enyhítésére.

Szentkirályi Alexandra hozzátette:

Javaslom, fordítsunk külön figyelmet a fiatalok lakásvásárlása, a kollégiumi férőhelyek bővítése, a rövidtávú lakáskiadás – az Airbnb, a fővárosi bérlakáshelyzet és az albérletárak kérdéskörére. A budapestiek számíthatnak ránk!

Főleg egyedülálló hajléktalanoknak és gyermektelen pároknak kedvezett Karácsony Gergely főpolgármester és csapata, amikor bérlakásokat kellett kiosztani a fővárosban. A Magyar Nemzet információi szerint a korábbi ciklusban 299 fővárosi bérlakásba költöztek új bérlők, ám ennek a nem sokkal több mint a felébe költözhetett be kiskorú gyermekkel rendelkező család.

A fővárosi bérlakások harmadába egyedülálló hajléktalan személyek kerültek.

A fővárostól a portál megkapta a hivatalos számokat, amelyek azt mutatják: a főpolgármester csak beszél a fiatalok lakhatási problémáiról, ám az elmúlt öt évben ezért semmit sem tett.

(forrás)

Korábban írtuk