Nagy György, az erzsébetvárosi ingatlanpanama néven elhíresült ügyben terhelő vallomást tett a polgármesterre, akit hamarosan meghallgat az ügyészség – legalábbis erről szólnak laphírek

A lap azt is írta, hogy a gyanú szerint, a kerületi lakóházakat kenőpénzért megvásárló Nagy György vállalkozó vádalku részeként Hunvald György MSZP-s polgármesterre, sőt fideszes képviselőkre is terhelő vallomást tett.

Hunvad szerint elképesztő, hogy a nyomozók hivatalos értékbecslések nélkül állítják, több százmilliós kár érte az önkormányzatot.

– A Király utcai ügyletek valójában nem is létező szerződésekről szólnak, hiszen idén januárban öt lakóházra kötött adásvételi szerződés érvénytelenségét mondta ki a VII. kerületi képviselő-testület. A Király utca 15., 21., 25., 27., 29., szám alatti házak jelenleg is önkormányzati tulajdonban vannak. Bizonyítani tudom, hogy ezeket nem adtuk el áron alul, így károkozás gyanúja sem áll fenn – nyilatkozta a lapnak Hunvald György.

Azt is mondta, hogy az önkormányzat pályázat nélkül csak olyan házakat adott el lakottan, amelyekben a bérlőknek törvény szerint nem volt elővásárlási joguk.

(hirado.hu/Népszava)