Az egyre nehezebb anyagi terhek mellett nem jut már pénz kikapcsolódásra, kultúrára, igényes kiállításokra? Van megoldás! Mit is tekinthetnek meg az érdeklődők a Székesfehérvár főterén lévő egykori ferences rendház patinás épületében? Az egyházmegye történeti tárgyi örökségét rendhagyó módon bemutató „Az üdvösség történetei” című kiállítás mellett Szent Imre sírkápolnájának megmaradt kövei és Szent István fejereklyéje is látható a múzeumban. Az érdeklődők megtekinthetik a Prohászka Ottokár püspök életét bemutató tárlatot, Szilárdfy Zoltán híres vallásos tárgyú műgyűjteményének legszebb darabjait, valamint Pekáry István festőművész életművének jelentős alkotásait is.

Akik esetleg már látták a kiállításokat, de még egyszer visszajönnének, most térítésmentesen megtehetik, sőt nyereményjátékon is részt vehetnek.

Messze földről érkezik vendége Székesfehérvárra? Ne mulassza el megmutatni neki városunk legszebb egyházi kincseit, Szent István fejereklyéjét, Szent Imre sírköveit, Prohászka Ottokár életének emlékeit!

A Balaton és a Velencei-tó partján nyaral, s nincsen hová menni rossz idő esetén? Idén nyáron ingyenesen tekinthetik meg a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot sőt még nyereményjátékban is részt vehetnek.

A Családok Évében a látogatók között háromszor sorsolnak ki értékes nyereménycsomagokat.


Székesfehérváron Szent Imre és Szent István sírja a magyar zarándoklatok bölcsője volt. 2011-től zarándokok számára különleges, tartalmas programokkal készülnek. Jelentkezni egész évben Sófalvi Katalinnál a 06 30 33 23 705 telefonszámon, vagy sofalvikatalin@szfvar.katolikus.hu e-mail címen lehet.


A Családok Éve jegyében a Szent István Művelődési Ház szervezésében május 24-25. 10-18 óra között tartanak immár ötödik alkalommal katolikus könyvnapokat. A könyvvásáron a Szent István Társulat, az Új Ember, az AGAPE, a Zarándok Kiadó, a Bencés Kiadó, és Kairosz Kiadó mutatja be újkiadású köteteiket. A Felvidékről, Komáromból érkezett a Raffael Kiadó, de természetesen kitelepült a székesfehérvári Barátok Boltja is.

Az idei könyvnapokon a gyermekek kiemelten figyeltek, hisz az olvasást kisgyermekkorban kell megalapozni. SCHMIDT EGON ornitológus, Kossuth –díjas író, író dedikálta többek között a most megjelent „Lakodalom az erdőben” című gyermekkönyvét, valamint az Új Ember Könyvkiadó által eddig megjelent összes könyvét.

Délután még 17 órától Vallomások a könyvről, olvasásról… Kötetlen beszélgetés TORNYAI GÁBOR és TÓTH TAMÁS plébános atyákkal.