Pengeváltásra került a sor Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos Facebook-oldalán a két politikus között: Sallai leírta véleményét az MTVA-székháznál történt képviselői akciókról, amit Hadházy Ákos sem hagyott szó nélkül.

Hirdetés
Fotók: MTI, szerk.: demokrata.hu

Fotók: MTI, szerk.: demokrata.hu

Sallai R. Benedek Versenyfetrengők címmel osztotta meg gondolatait, amelyekből az alábbiakban szemezgetünk.

A vergődő Varju esetéről:

Korábban írtuk

A 444 úgy tálalta, mintha roppant atrocitások érték volna ezt a képviselőt, miközben számomra megmosolyogtató nyugalommal és udvariassággal kezelték a helyzetet. Megnézhette volna magát egy túrkevei motorostalálkozón, ha a rendezők kikísérik… Garantáltan nem így sétál el kamerázgatva a telefonjával.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos drámai kettőséről:

Hadházy Ákos és Széll Detti decemberi akcióját (…) szándékosan, tudatosan nem akartam megnézni, habár utána sokan írtak rám, hogy most már elhiszik, hogy Hadházy Ákos anno földre dobta magát. Mondtam én… De nem is ez a lényeg, hanem ez a Detti által készített felvétel. Tudtam, hogy kinn volt most egy ideig amerikai politikai képzésen, de nem tudtam, hogy rappelni tanítottak, pedig hát hol, ha nem ott… „Élmény“ volt hallgatni, felidéződtek a feledni szándékozott ülések vele.

Az ellenzéki képviselők viselkedéséről:

Nulla méltóság, nulla tisztesség, hulla helyzetkezelési-képesség, csak a balhé keresése, csak a szereplésvágy és a versenyfetrengés, amit Varjú és Hadházy művel. Kínos. Mert nekik mindent lehet. Ők országgyűlési képviselők, ezért ők bemehetnek oda, ahová nem lehet. Nekik mindent szabad. Hozzájuk nem lehet érni. Nekik mentelmi joguk van, ők csinálhatnak bármit.

Sallai R. Benedek bejegyzésében több helyütt a kormányt is kemény kritikával illeti.

Orbán és rablóbandája nyilván ártalmasabb a köznek, de miután kevésbé látványos exhibicionizmusa, ezért talán a közvélemény számára kevéssé irritáló. De hogy más lenne hatalmon Hadházy vagy Szél Detti, vagy a DK-s és MSZP-s bohócbrigád? Dehogy lenne, rosszabb lenne, csak másképp, mert a mániákus szereplési vágy és személykultusszal övezett „nekem mindent lehet“ életérzés mellett még a totális inkompetencia is jelentkezne.

Sallai sajnálja, hogy munkájával ő is hozzájárult, hogy mandátumhoz jussanak ezek az ellenzéki képviselők:

Nagyon-nagyon ritkán írok, nyilvános szereplést nagyjából június eleje óta nem vállaltam, de szégyellem magam, hogy a munkám egyetlen percével is hozzájárultam, hogy ilyen emberek mandátumhoz jussanak, de legalább örülök, hogy ezen kínos ellenzékhez már semmi közöm nincs. Földön fetrengve, dulakodással, hasmutogatás közben majd valaki elhiszi, hogy ezek képesek lennének országot vezetni? Felkelni sem képesek a földről. Bárki szerint ez majd szavazókat hoz? (…) ilyen versenyfetrengőkre a legtöbb normális ember nem szavaz és nem segít hatalomba. (…) Megszegve közéleti meg nem szólalási fogadalmam igyekszem világosan elhatárolódni mindattól, amit ez az ellenzék művel, mert ehhez a cirkuszhoz semmi közöm. Szemlesütve szégyenkezem, hogy ezekkel az emberekkel egy padban ültem, hogy ezekkel együtt csináltam bármit is és akaratlanul tévesztettem meg embereket, hogy ezekre érdemes szavazni.

Versenyfetrengők A szokottnál kicsit később keltem. Éjszaka egy szakmai kiadványt írtam, későn feküdtem. Hét körül…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Samstag, 5. Januar 2019

Fenti sorok megszólalásra késztették Hadházy Ákost is, aki jó szokásához híven személyeskedésbe kezdett.

[Az LMP] egy tagja „jó érzékkel” tegnap sértegette hosszan egy posztjában a közmédia szabadságáért küzdő képviselőket és az egész ellenzéket. Miközben szorgalmasan felmondja a kormánypropaganda minden üzenetét és bőszen védelmezi a teljesen törvénytelenül minket földre rángató és az épületből kirángató smasszerokat. Tudom, hogy kapott az alapítványa 70 millió EU támogatást két tanulmányra, de tudtommal azokat az erdei ökoturizmusról kell írnia, nem pedig a kormánypropaganda üzeneteinek felmondásáért.

Bizonyára a kormány mint rablóbanda és a többi kritikai megjegyzés elkerülte az acsarkodó képviselő figyelmét, aki Sallai ellenzéki képviselőkkel szembeni felvetéseire sem reagál érdemben, de a tanulmányok meglebegtetésén túl úgy mutatja be egykori párttársát, mint erőszakot támogató embert, akiről azt is megjegyzi, gúnyosan nevetett, amikor Hadházy a kormánypropagandáról vagy a bírói függetlenség helyzetéről értekezett.

Én ismerem őt, és tudom, hogy másképp viszonyul az erőszakhoz, mint az emberek többsége és ezt büszkén vállalja is. Ezért csak annyit üzenek neki, mint amit ezen az oldalon minden fideszes trollnak szoktam: -Mélyen sajnálom, ha indulatokat keltettem Önben!

Bejegyzése további részében a sajtószabadság miatt aggódik a független országgyűlési képviselő.

Soha nem szabad általánosítani. A tegnapi tüntetésen az LMP aktivistái is gyűjtöttek aláírásokat több ügyért, amit az EU…

Gepostet von Hadházy Ákos am Samstag, 5. Januar 2019

Emlékezetes pillanat volt a hazai politikatörténetben a két politikus korábbi csörtéje, amiről még egy hangfelvétel is kiszivárgott. Sallai R. Benedek akkor úgy reagált, Hadházy csak eljátszotta a hattyú halálát