A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés összetétele 25,37 százalékos feldolgozottság mellett úgy alakul, hogy 17 mandátumot szerzett a Fidesz–KDNP, 5 mandátumot a Jobbik és 3 mandátumot az MSZP.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 26 közgyűlési helyből 17-et a kormánypártok jelöltjei kaphatnak meg. A Jobbik várhatóan 5 jelöltjét küldheti a közgyűlésbe. Az MSZP 3, az Összefogás megyénkért 1 mandátumot szerzett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés összetétele 33,33 százalékos feldolgozottság után úgy alakul, hogy a 30 helyből 18-at a Fidesz–KDNP visz el, az MSZP 6 és a Jobbik is 6 helyet kaphat.

Heves megyében 15,81 százalékos feldolgozottság után a Fidesz–KDNP 7 mandátumot szerzett, az MSZP 5-öt, míg a Jobbik 3 helyet.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 6,63 százalékos feldolgozottságnál a 20 helyből 12-őt a kormánypártok jelöltjei nyertek, a Jobbik és az MSZP 4-4 helyen osztozhat.

Békés megyében a 18 mandátumból 12 helyet a Fidesz–KDNP szerezhet, 4 helyet az MSZP, 2 mandátumot pedig a Jobbik jelöltje, 12,15 százalékos feldolgozottság mellett.

Csongrád megyében 18,03 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz–KDNP 12 mandátumot, az MSZP 5, a Jobbik 3 mandátumot szerezhet.

Bács-Kiskun megyében a közgyűlés 24 helyéből 16-ot a Fidesz–KDNP jelöltjei, 4-et az MSZP, 3-at a Jobbik szerezhet és 1 hely jut az LMP jelöltjének is.

Pest megye közgyűlésében 15,24 százalékos feldolgozottság után 26 mandátumot szerezhetnek a Fidesz–KDNP jelöltjei, 10 helyet az MSZP és 7 mandátumot a Jobbik.

Zala megyében a 15 közgyűlési helyből 10-et a kormánypártok jelöltjei kaphatnak meg. Itt a Jobbik lett az ezüstérmes, várhatóan 3 jelöltjét küldheti a közgyűlésbe. Zalában az MSZP és a helyi civilekből alakult választási szövetség várhatóan egy-egy képviselővel lesz jelen a megyeházán.

Vas megyében is tarolt a Fidesz–KDNP listája. Itt a 15 közgyűlési helyből várhatóan 10-et fognak megszerezni a kormánypártok politikusai. Vasban is erős a Jobbik, várhatóan az MSZP-vel együtt két-két képviselőt küldhetnek a megyeházára. Végül a vasi civilek Szolidaritás listájáról is bekerülhet egy képviselő a közgyűlésbe.

Győr-Moson-Sopron megyében 21 közgyűlési helyért szálltak harcba a pártok. A Fidesz–KDNP listájáról itt várhatóan 15-en kerülnek be a közgyűlésbe, az MSZP itt megszerezte a második helyet a maga 5 várható képviselőjével. A megyében a Jobbik valószínűleg egy helyet foglalhat majd el a közgyűlésben.

Veszprém megyében a 18 helyből a kormánypártok várhatóan 12-t fognak megszerezni. Az MSZP-nek itt négy hely juthat a megyegyűlésben, ahol a Jobbik is két politikussal képviseltetheti magát.

Komárom-Esztergom megyében a 15 helyből a kormánypártok várhatóan kilencet fognak megszerezni. Az MSZP itt négy emberét küldheti a listájáról a közgyűlésbe, míg a Jobbik két jelöltje foglalhat helyet ugyanitt.

Fejér megyében 21 közgyűlési mandátumért vetélkedtek a pártok. Itt as kormánypártoknak várhatóan 14 hely jut majd, az MSZP öt mandátumot vihet el, ugyanannyit mint a Jobbik.

Tolnában a 15 helyből 10 lehet a kormánypártoké, az MSZP három mandátummal érheti majd be, míg a Jobbik 2 képviselőt küldhet majd a megyegyűlésbe.

Baranyában a 19 helyből a Fidesz-KDNP 12-t kaphat meg. A szocialistáknak négy mandátum juthat, a Jobbik várhatóan kettőt kap majd. Végül a Baranyai Emberekért listájáról is bekerülhet egy fő a közgyűlésbe.

Somogyban a 16 mandátumból a kormánypártok várhatóan tízet fognak megszerezni. A Somogyért Egyesületnek három juthat, az MSZP-nek kettő. Itt a Jobbik egy embere ülhet be a megyegyűlés padsoraiba.

(hirtv.hu)