Nem hagyta szó nélkül David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete Orbán Viktor miniszterelnök reakcióját arra, hogy Soros György nyugdíjba vonul, és fia, Alexander Soros veszi át a helyét. A kormányfő a Keresztapa című film ikonikus jelenetével reagált a hírre, amire válaszul az amerikai diplomata Twitter-bejegyzésében azt írta:

Hirdetés

„Az ilyen kutyasíp [kódolt] összeesküvés-elméletek pont olyanok, mint A keresztapa III. Kiszámíthatóak és aggasztóak.”

A keresztapa című filmből vett jelenet és a Soros 2.0 kifejezések láttán az európai baloldal sem fogta vissza magát, hevesen reagáltak a magyar miniszterelnök bejegyzésére – számol be a Magyar Nemzet.

Michael Roth, a német Bundestag külügyi bizottságának elnöke, a Szociáldemokrata Párt (SPD) tagja azt írta Twitter-oldalára,

„Egyszerűen undorító. Orbán úr Európa szégyene.”

A hazánkat már többször bíráló Daniel Freund német zöldpárti Európai Parlamenti képviselőnek sem tetszett a magyar miniszterelnök reakciója:

„Nézd meg ezt a tweetet, és aztán mondd meg, ki a maffiózó”

– írta Twitter-oldalára.

A Politico brüsszeli hírportál pedig egyenesen „antiszemita narratíva terjesztésével” vádolja a magyar vezetést

 A Sorost érintő bírálatok és az antiszemitizmus összemosásáról épp a napokban jelentetett meg egy cikket Josh Hammer, a CPAC Hungaryn is felszólaló amerikai véleményvezér a Newsweeken.

„Soros bírálata azonnal az antiszemitizmus stigmáját és a zsidógyalázás vádját vonja maga után”

– fogalmazott véleménycikkében. Hozzátette ugyanakkor, hogy Soros kritikusai csak „meg kívánják osztani véleményüket a világ egyik legbefolyásosabb politikai adományozójáról és társadalmi aktivistájáról. Valakiről, aki számolatlanul osztogatja a pénzeket, hogy aláássa és kívánt képére formáljon át egész országokat különböző kontinenseken.”

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk