Fotó: facebook.com (képernyőfotó)
Hirdetés

A járványban már megszokott, ám talán minden eddiginél aljasabb és veszélyesebb magatartást tanúsít a baloldal a mostani krízishelyzetben. Azt már korábban nyilvánvalóvá tette miniszterelnök-jelöltjük, hogy készséggel küldene fegyvereket, sőt magyar katonákat is Ukrajnába „ha a NATO úgy dönt”.

„Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk”

– jelentette ki Márki-Zay Péter a Partizán február 13-i adásában Gulyás Márton baloldali aktivista kérdésére.

A háborúról szóló tegnap hajnali híreket követően a baloldal döbbenetes uszításba kezdett – igen bátran, a közösségi oldalakon. Vezérük, Gyurcsány Ferenc posztjában cselekvésre szólította fel a kormányt, például a paksi beruházás, illetve a Szputnyik vakcina magyarországi gyártásáról folyó tárgyalás felfüggesztését sürgette. „Kapitánya” online „rendkívüli sajtótájékoztatón” fontoskodott,

Gyurcsány instrukciói mentén azt követelve, Orbán Viktor csatlakozzon az Oroszország elleni uniós szank­ciókhoz azzal, hogy azonnali hatállyal leállítja a Paks 2-beruházást. Emellett tüntetést hirdetett estére az orosz nagykövetség elé.

Ezután megosztott egy mémet Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin három héttel ezelőtti moszkvai tárgyalásáról, azzal a szöveggel: „Orbán nem békemisszióra, hanem háborút előkészíteni ment.”

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Hírlap honlapján olvashatnak.