A halált okozó ittas járművezetés, illetve közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás során számos tanút hallgattak meg, és igazságügyi szakértőket is kirendeltek – írja a rendőrség.

A tanúk elmondása szerint J. Cs. aszódi lakos az M3-as autópályán a főváros irányából Hatvan felé közlekedett autójával, majd az 50. kilométerkő környékén megfordult és a belső sávban elindult a forgalommal szemben.

Az autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, a 42. kilométerkőnél J. Cs. frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, az ütközés következtében ő maga, valamint a másik autó két utasa a helyszínen életét vesztette – folytatódik a beszámoló, amely kitér arra is, hogy az érintett útszakaszon a balesetet követő percekben a váratlan forgalmi akadály miatt több anyagi káros baleset történt, feltehetően csak a járművezetők ébersége és gyors reakciója akadályozta meg a további személyi sérüléseket.

Az eljárás során kiderült, hogy a baleset bekövetkezésekor J. Cs. ittas állapotban volt, de a rendőrség a gyanúsított halála miatt megszüntette a nyomozást az ügyben – olvasható a PMRFK közleményében.

(MTI)