Fotó: MTI/Kovács Attila
Hirdetés

A képviselő a Kútvölgyi klinikai tömb költözésével kapcsolatos bizonytalanságot, a Jahn Ferenc kórházból távozó hat sebész ügyét és a kórházi beszállítók felé fennálló 70 milliárd forintos „rekordtartozást” rótta fel, és úgy vélte, amihez a Fidesz-KDNP hozzányúl, abból nem szuperkórház, hanem „szuperkáosz” lesz.

A társadalombiztosítási törvény módosítása miatt is bírálatot fogalmazott meg, mert szerinte emiatt 700 ezer ember eshet el az egészségügyi ellátástól.    

Úgy értékelt: a kormány válasza minderre az, hogy két új kórházat épít Kenyában. A miniszterelnököt Lukács László György arra szólította fel, menjen fel az éjjel-nappal kivilágított Puskás-stadion tetejére, és onnan nézzen körül, milyen állapotban van az egészségügy.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy reagált: míg a Fidesz-KDNP-s kormány a 2020-as költségvetésben 770 milliárddal többet fordít egészségügyre a 2010-es összeghez képest, addig például Ózd jobbikos vezetése 2014-hez képest mára 60-ról 50 millió forintra csökkentette a város egészségügyi forrásait.

Szerinte a Jahn Ferenc kórház ügyében a képviselő valótlanságot állított, hiszen nem arról van szó, hogy hétből hat szakember távozik, hanem 23 sebészből mondott fel hat orvos, akik 2 hónapos felmondási idejük alatt továbbra is dolgoznak. Megjegyezte: a jobbikos képviselő korábban „orvosexportőrként” tevékenykedett, így nincs erkölcsi alapja erről a témáról beszélni.

Kijelentette: a Jobbik mostani szövetségesei kormányon bezárták a kórházakat és forráskivonást hajtottak végre, így csak a Fidesz-KDNP a garancia az egészségügyi források bővülésére.