Újabb jobbikos erőszakról számoltak be, ezúttal Jászberényben.

Képernyőfotó: Fidesz Jászság Facebook-oldala

„Az éjszaka folyamán azt az autót, amelyben 2 fiatal fideszes aktivista lány utazott, a jobbikosok 15 km-en keresztül, fényszóróval szorosan követték és próbálták leszorítani Őket az útról. A fiatalok félelmükben csak a jászberényi Rendőrkapitányság előtt mertek megállni. Amikor megálltak, az egyik lány fiútestvére a segítségükre sietett és videókamerával rögzítette az eseményeket. Őt el akarták ütni (ami a felvételen is látható). Amikor elindultak, ráesett a motorháztetőre. Az érintettek feljelentést tesznek” – adta hírül a Fidesz Jászság Facebook-oldala.

Az alábbiakban a Jász Detektív Facebook-oldalát idézzük, ahol további információkat osztottak meg a felháborító esettel kapcsolatban:

Mára virradóra a jászsági kampány elérte a mélypontját. A Fidesz két aktivistája – nem mellesleg két fiatal lány – éppen Jászárokszálláson plakátolt, amikor helyi jobbikosok támadtak rájuk. (Hogy miért biztosan jobbikosok, arról később szó lesz). Először felszólították a lányokat, hogy fejezzék be a munkát, majd rájuk tapadtak autójukkal és megkezdődött az ámokfutás. Tizenöt kilométeren keresztül üldözték a lányokat, akik szó szerint halálfélelemben menekültek, hiszen üldözőik szó szerint le akarták szorítani őket az útról. (…) A hajsza Jászberényben ért véget, ahol már többen várták őket, hiszen a lányok útközben telefonáltak, segítséget kértek. Egészen a rendőrségig menekültek (és nem a képviselői irodához, ahogyan Budai Lóránt írja, hiszen a két hely szinte ugyanott van!), az utolsó métereken azonban a berényi ismerősök, rokonok kocsikkal elállták az üldözők útját. Közben majdnem elütötték Pócs János helyszínen tartózkodó fiát. Megvan a rendszámuk, látszanak a felvételeken, ezt nem ússzák meg.

A Jász Detektív oldalán bizonyítékkal is szolgálnak, hogy az illetők jobbikosok voltak:

Azt pedig, hogy jobbikosok, onnan lehet tudni, hogy Budai gyorsan bejegyzést írt az esetről. Csakhogy Budai nem olyan okos fiú, mint amilyennek hiszi magát. Mondhatnánk, ostoba tökfej. Hiszen bejegyzésében azt írja, hogy „mit keres a felvételen a magából kikelve ordibáló Pócs?” Pócs János természetesen a helyszínre sietett, már csak azért is, mert a menekülő kocsiban az egyik lány az ő lánya volt. Ezért volt a helyszínen, és valóban elhangzott egy-két erősebb mondat – az vesse rá az első követ, aki nem ugyanúgy beszélt volna a gyáva szarháziakkal. Mindebben csak az az érdekes, hogy néhány órával a történtek után, az éjszaka leple alatt Budai honnan szerezte az információt? Hiszen a videó hang nélkül került ki a világhálóra. Csak úgy értesülhetett, hogy közvetlenül az eset után beszélt az üldözőkkel. Akik nyilvánvalóan vagy Jobbik-tagok vagy a Jobbikhoz közel álló személyek. Ezt majd a nyomozás kideríti.

Majd így összegeznek:

Mi a Jobbik és Budai Lóránt felelősségére mutatunk rá. Már ott tart a jászsági Jobbik, hogy védtelen, fiatal nőkre támadnak rá, és ha a szerencse nem szegődik a lányok mellé, talán agyonverik őket az út mentén. Itt tart a Jobbik. Szégyen, gyalázat. És Budai is menjen a fenébe: letagadja az egészet, holott nagyon is sok közük van a történtekhez. Ne felejtsük el ezt az esetet sem, amikor vasárnap választani megyünk.

Az éjszaka folyamán azt az autót, amelyben 2 fiatal fideszes aktivista lány utazott, a jobbikosok 15 km-en keresztül, fényszóróval szorosan követték és próbálták leszorítani Őket az útról. A fiatalok félelmükben csak a jászberényi Rendőrkapitányság előtt mertek megállni. Amikor megálltak, az egyik lány fiútestvére a segítségükre sietett és videókamerával rögzítette az eseményeket. Őt el akarták ütni (ami a felvételen is látható). Amikor elindultak, ráesett a motorháztetőre. Az érintettek feljelentést tesznek.

Gepostet von Fidesz Jászság am Freitag, 6. April 2018

demokrata.hu