Az Orpheus Állatvédő Egyesület rendezvényére, az Állati szép karácsonyi programra több száz érdeklődő volt kíváncsi. A Dóm Tér előtti gazdátlan állatok felvonultatásán túl a nagysátorban bohócok, állatbarát interaktív színházi előadás, és sok-sok állatos kiadvány, édesség, és ajándék várta az érdeklődőket.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált, megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat. A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.

Az állatok megmentése rendkívül költséges feladat. Az állatvédők várják támogató tagok jelentkezését: jól jön mindig 1-1 új kutyaház (vagy ahhoz szükséges faanyag), kutyák alá rongyok évente mázsaszám fogynak, élelemből pedig sosincs elég… A kiemelkedően közhasznú Orpheus Állatvédő Egyesületet anyagiakkal is lehet támogatni. Az egyesület hivatalos számlaszáma: OTP 11735005-20489094. A személyi jövedelemadó 1%-át is örömmel fogadja állatmentő munkájához az állatvédő egyesület, a szervezet adószáma: 18464654-1-06.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület az állatok mentésén túl országos szemléletformáló munkát végez a környezettudatosság és a felelős állattartás népszerűsítése érdekében. Kiemelkedően közhasznú munkaként sintértelepek megszüntetéséért küzd, illetve tanácsadó munkát is végez.