Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára beszél a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakónia napja elnevezésű rendezvényén a Deák téri evangélikus templomban 2023. szeptember 25-én

Ez az összeg négyszer több mint 2010-ben, amikor csupán 325 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra – közölte Fülöp Attila, a Deák téri evangélikus templomban megtartott ünnepségen. Ebben a helyzetben a kormány továbbra is az evangélikus egyház partnere kíván lenni a diakóniai munkában – tette hozzá.

Hirdetés

A politikus úgy vélekedett, hogy az immár hagyományos Diakónia napja örömünnep mindazok számára, akik a gondoskodáspolitikában tevékenykednek, illetve szociális segítő munkát végeznek.

Annál is inkább – folytatta – mert a szektorban dolgozók olyan területen, az idősgondozásbal, a fogyatékkal élők gondozásával foglalkozó intézményekben, illetve a gyermekvédelmi munkában tevékenykednek, amelyek sokszor nem az élet napos oldalát jelentik. Vagyis a terület telve van olyan traumákkal, amelyet a külső szemlélők távol tartanak maguktól – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a evangélikus diakónia nyolcezer honfitársunknak nyújt segítséget kétezer munkatárs közreműködésével. „Ez amit önök tesznek, a közösségért, az országért végzett munka”, misszió, amit a rászoruló családok érdekében végeznek – mondta Fülöp Attila.

Korábban írtuk

Az ünnepségen átadták az Év diakónusa díjat, amit Bajnóczi Attiláné a Budavári Evangélikus Egyházközség munkatársa nyert el.