Juhász és bérfütyülői a mai napon ismételten bizonyították az egész ellenzék alkalmatlanságát – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Fotó: mti, szalai eszter

Hidvéghi Balázs kifejtette: több tízezren azért mentek el a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, hogy méltósággal megemlékezzenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.
Ők nem pártülésre, hanem egy nemzeti ünnepre jöttek – fűzte hozzá.
Az ünneplők között nem csak a Fidesz-KDNP támogatói voltak, azonban „Juhász Péter és bérfütyülői” mindenki ünneplését tönkretették – hangsúlyozta.
    
A Fidesz kommunikációs igazgatója azt is elmondta: Juhász Péterék (Együtt) a szervezőknek azt állították, hogy nincs náluk síp, de ez hazugság volt. Ezzel is bizonyították: alkalmatlanok és méltatlanok arra, hogy a magyar nemzet ügyeit, értékeit és érdekeit képviseljék – fejtette ki.
    
Hidvéghi Balázs megjegyezte: a polgári értékrend képviselőiként nem értik, miért nem lehet békében megemlékezni egy nemzeti ünnepről. Akik pedig semmiképpen sem akarnak közös megemlékezést, azoknak miért nem lehetett más helyszínre szervezniük megemlékezést – fejtette ki a kommunikációs igazgató, aki szerint Juhász Péteréknek az volt a céljuk, hogy tönkretegyék a nemzeti ünnepet és több tízezer ember békés megemlékezését. Bebizonyították, hogy az ellenzék csak fütyülni tud, méltósággal ünnepelni és országot építeni azonban nem – tette hozzá Hidvéghi Balázs.
    
Kérdésre válaszolva, hogy mit ért „bérfütyülők” alatt, azt mondta: egyetért a Fidelitas véleményével, miszerint „Soros fizet, Juhász pedig fütyül”.
Idegen érdekek képviseletéről van szó, nem a magyar érdekekéről – emelte ki Hidvéghi Balázs.
    
Szintén kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy fontos a szólásszabadság, de mint kiemelte: az egyén szabadsága addig terjed, amíg a másik ember szabadságát nem sérti. Mint elmondta, „provokáció végig volt, azt lehetett látni és hallani is”.
Komoly sérülés szerencsére nem történt – jegyezte meg Hidvéghi Balázs, megjegyezve: Juhász Péternek és bérfütyülőinek nem lett volna szabad provokálniuk és megzavarniuk a közös ünneplést.

MTI