Az Együtt elnöke közös ellenzéki tüntetést szeretett volna Putyin elnök budapesti látogatásakor, de a többi ellenzéki párt nem kért belőle – írta meg Facebook-oldalán Juhász Péter.

„Biztos nekem kell hülyének éreznem magam, mert megpróbálok felülemelkedni a hatalmi érdekeken az ország érdekében? Az Együtt javasolta, hogy legyen közös ellenzéki tüntetés Putyin érkezésekor, hiszen három párt is bejelentett ilyet. Egyeztetésre hívtam őket. Nem jönnek” – írta az Együtt vezére.

„Az egyik azért, mert az Európához tartozáshoz képest más üzenet tart fontosnak: azt, hogy Európához tartozunk(?)” – utal minden bizonnyal a Momentumra, amely Európamenetet szervez augusztus 28-án, amelynek mottója: Európához tartozunk. Velük kapcsolatban Juhász Péter azt is megjegyzi: „és nem akarnak fütyülni sem, amit viszont fel se vetettünk számukra”.

„A másik azért nem jön, mert »más miatt tiltakozik« – jelentsen ez bármit is. Remélem, nem a judóval van problémájuk, mert magam is 4 évig űztem ezt a sportot”. Putyin elnök látogatására a Momentum és az Együtt mellett az LMP is saját rendezvénnyel készül, ahogy megírtuk, ők többek közt rajzfilmet vetítenek tiltakozásuk kifejezéseként. 

Juhász Péter a következő konklúzióra jut: „Ezek nyilvánvalóan kamu indokok. Egyeztetni nem akarnak, hiszen éppen az szólna arról, hogy ezeket megbeszéljük.”

demokrata.hu