Vona Gábor nyílt levelet írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben a magyar kormányt korrupcióval vádolja. 

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán osztotta meg levelét, amelyben miniszterelnöki ambícióira alapozva fogalmazza meg, mint írja, iránymutató sorait az Európai Bizottság elnökének.

„Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, a 2018-tól kormányzati szerepvállalásra készülő Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökeként engedjen meg némi iránymutatást ahhoz, hogy az Európai Bizottság, és személy szerint Ön is megfontolt döntést tudjon hozni Magyarország miniszterelnökének azon kéréséről, miszerint az Európai Bizottság járuljon hozzá a schengeni határvédelem magyar költségeihez” – indul a levél.

Ne legyenek illúzióink, Vona Gábor megragadja az alkalmat, hogy lejárassa az Orbán-kormányt, még ha ez azzal is jár, hogy saját hazáját mószerolja be az Európai Bizottság elnökénél.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az Európai Bizottság, látva Magyarország rendkívül megnövekedett korrupciós kockázatát, joggal óvatos, amikor plusz adóforintok odaítéléséről dönt hazánk vonatkozásában. Mi, magyar emberek, akik leginkább elszenvedjük a közpénzekkel való rendszerszintű kormányzati visszaélést, tudjuk, az Önök óvatossága minden egyes Fidesz-kormányra  bízott adóforint esetében fokozottan indokolt” – alázatoskodik a jobbikos politikus.

Ezt követően a Jobbik elnöke leírja, hogy Orbán Viktor kérése jogos, de nem a kormány tevékenysége okán: „Nem az Orbán-kormány teljesítményét kell honorálnia az Európai Bizottságnak: a magyar nép, a rendőrök, katonák, és az őket támogató adófizetők erőfeszítéseivel kell szolidárisnak lenni, hogy továbbra is el tudják látni azt a történelmi feladatot, amit Európa védelme jelent.”

Néhány évvel ezelőtt nehezen tudtuk volna elképzelni, hogy Vona Gábor az európai szolidaritásról fog értekezni egy Jean-Claude Junckernek írt behízelgő levélben, de ezt is megértük: „Orbán Viktor kérése jogos. Az Önök félelme is. A mi elvárásunk is, hogy valósuljon meg a bérunió. Mindennek fényében arra kérem Önt, tegyünk közösen egy lépést előre a szolidáris Európáért” – hozza be a bérunió demagóg ötletét az irányváltásait tekintve leginkább szélkakasra hasonlító pártelnök.

Levele konklúziójában sem mulasztja el a magyar kormányt ismételten korrupcióval vádolni: „Támogassák a magyar miniszterelnök kérését, de biztosítsák, hogy a kért összeget a jelenlegi korrupt kormány kizárólag a határvédelemben részt vevő rendőrök és katonák bérére, munkakörülményeik javítására fordíthassa, hogy ne alamizsnáért, hanem tisztességes európai bérekért védhessék az unió határait.”

Tisztelt Európai Bizottság! Tisztelt Jean-Claude Juncker Elnök Úr!Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, a 2018-tól…

Gepostet von Vona Gábor am Samstag, 2. September 2017

-EN-