A május 29-én elhunyt Mádl Ferenc temetése 2011. június 7-én, kedden 16 óra 30 perckor lesz a Fiumei úti Nemzeti Sírkert 28-as számú parcellájában. A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tegnapi ülésén a parcella 1. sorának 40. sírhelyét a Nemzeti Sírkert részének nyilvánította, egyúttal a temetés napján fekete zászló kihelyezésére kérte fel a közintézményeket.

A katonai tiszteletadás mellett, a katolikus egyház szertartása szerint zajló állami temetésre a hozzátartozók, az állami és külföldi protokoll-vendégek mellett minden gyászolót várnak.

A család kívánsága, hogy a búcsúztatáson megjelentek tekintsenek el a temetés utáni részvétnyilvánítástól, és a virágra, koszorúra szánt összeget – lehetőség szerint – a kis falvakból származó, tehetséges tanulókat segítő Istenadta Tehetség Alapítvány támogatására kérik felajánlani.

A temetésen búcsúztató beszédet mond: Schmitt Pál köztársasági elnök, Granasztói György történész, és Király Miklós, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja. A római katolikus szertartáson liturgiai szolgálatot teljesít: Korzenszky Richárd, a Tihanyi Bencés Apátság perjele, valamint Frajka Félix ferences szerzetes és Jelenits István piarista szerzetes. A szertartáson közreműködik az ELTE Bartók Kórus és Zenekar, a Magyar Honvédség Támogató Dandár Központi Zenekara, valamint a Magyar Honvédség Díszzászlóalja.

A szertartást követően este 20 órakor a Szent István Bazilikában engesztelő szentmisét celebrál Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. A szentmisét a bazilika előtti téren kivetítőkön is lehet követni.

A temetést a Magyar Televízió élőben közvetíti. A szertartás és az esti engesztelő szentmise a család kérésére ugyanakkor nem sajtó-nyilvános.

Az Istenadta Tehetség Alapítvány számlaszáma: 10300002 – 20254108 – 00003285