Nem arról van szó, hogy az ellenfél játszik jól, hanem arról, hogy mi játszunk rosszul. Szerintem ilyenkor az a dolgunk, hogy megpróbáljunk másképp játszani, vagy játsszunk más összeállításban, de vigyük végig a meccset – fogalmazott a minisztérium távozó vezetője.

Kákosy Csaba, aki december óta volt a kormány tagja, szólt arról is, hogy hivatali ideje alatt a vasúttal foglalkozott a legtöbbet. Mint mondta, számos olyan lépést tettek meg, amelyek arról szóltak, hogy az államvasutakból modern, utasbarát szolgáltató vállalat legyen.

A leköszönő miniszter az interjúban közölte azt is, valószínűleg a magánszférában fog elhelyezkedni.

A koalíció felbontásával a szocialisták és a szabad demokraták is kiírták a cégtáblájukra, hogy a kudarc pártja vagyunk, s ezzel Orbán Viktor forgatókönyvét valósítják meg – mondta a Népszavának adott interjúban Bauer Tamás. Az SZDSZ-ből tavaly kilépett politikus, közgazdász szerint a szövetséget a szocialisták rúgták fel. Úgy látja: ha az MSZP és az SZDSZ helyre tudja állítani az együttműködést, akkor új esélyt kap a 2010-es választásokra.

Politikai szövetségük lehet a gazdasági felemelkedésnek és a demokrácia stabilitásának egyetlen lehetséges alapja is – tette hozzá.

Bauer úgy látja: a kormányt nagy tekintélyű külső szakemberekkel kellene a kulcspontokon megerősíteni, emellett meggyőződése, hogy a koalíció helyreállításának a központi célja csak az lehet, hogy olyan költségvetéseket és adópolitikát kell elfogadni, amelyek megalapozzák az eurócsatlakozást.

(hirado.hu/Napi Gazdaság/Népszava)