Kanász-Nagy Máté (LMP) közölte, az áprilisi 22-i Föld napja és a május 1-jei munka ünnepe azt üzeni, hogy a környezeti értékeket és a humán erőforrásokat meg kell védeni. A június 9-i választásnak az is a tétje, hogy Magyarország olyan képviselőket küldjön az EP-be, akik megállítják a kormány akkumulátorgyarmatosítási politikáját és segítenek abban, hogy a munkavállalók tisztességes körülmények között dolgozzanak – mondta.

Szerinte a kormány a függőségek felszámolása helyett a függőségek politikáját valósítja meg: összeköti a nyugati nagytőke által alapított autógyárakat a keleti nagytőke akkumulátorgyáraival és ezt kiegészíti az orosz szénhidrogénektől való függéssel.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány kiemelt céljának nevezte a tiszta, élhető környezet biztosítását. Felhívta a figyelmet a kormány által indított pályázatokra, akciókra, amelyek az illegális hulladék elleni küzdelmet célozzák.

Kiemelten fontosnak nevezte a hatóságok részéről a környezetvédelmi és a munkavédelmi szabályok betartatását. Rámutatott, az elektromos autózás kapcsán technológiai verseny zajlik: a kormány igent mond a zöldenergiára, de nemet a zöldideológiára.

Hirdetés

Korábban írtuk