Megérkezett az első védőfelszerelés szállítmány, amelyet Budapest saját forrásból vásárolt

A mai napon megérkezett az első védőfelszerelés szállítmány, amelyet Budapest saját forrásból vásárolt. Ez csak a kezdet, továbbiakat várunk.A Fővárosi Önkormányzat nem csupán szavakban, hanem tettekben is meg szeretné hálálni az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkáját, ezért ingyenes parkolást fogunk biztosítani a kórházi dolgozóknak. 👉 Fogjunk össze, tartsunk ki, vigyázzunk egymásra! https://koronavirus.budapest.hu/ ✅ #Budapest #maradjotthon #vigyázzunkegymásra

Gepostet von Karácsony Gergely am Montag, 23. März 2020
Hirdetés

Karácsony Gergely a közzétett videójában elmondta, levélben fordult a fővárosi kórházak vezetőihez, hogy írják össze, kik azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a munkájában segítséget jelentene az ingyenes parkolás.

Hangsúlyozta: tovább dolgoznak azért, hogy még több védőfelszerelést biztosíthassanak mind a fővárosnak, mind a kerületeknek.

A Főpolgármesteri Hivatal közleményben tudatta, hogy az ingyenes parkolási engedélyt kórházi dolgozóknak az összegyűjtött forgalmi rendszámok alapján a fővárosi önkormányzat a kerületekkel együttműködve adja majd ki.

Közölték azt is, hogy a beszerezett védőmaszkokat nemcsak a fővárosi önkormányzat szociális intézményeibe, hanem a kerületekhez is eljuttatták hétfőn a korábban felmért igények alapján.