Olyan ez, mintha a főpolgármester úr most éppen egy tehetségkutatót tartana a budapestiek pénzén

Hirdetés

– emelte ki a Magyar Nemzetnek Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője arra reagálva, hogy Karácsony Gergely a lakosságtól kér segítséget a levegőtisztasági gondok megoldására. A Főpolgármesteri Hivatal minapi közleménye szerint az ügyben a főpolgármester tízezer véletlenszerűen kiválasztott budapestinek írt levelet. Közülük kerülnek ki az életkort, a nemet, az iskolai végzettséget és a lakóhelyet tekintve is reprezentatív, ötventagú csoport tagjai, akik javaslatokat tesznek arra, miként csökkentenék a főváros – elsősorban a közlekedésből eredő – levegőszennyezettségét.

Wintermantel szerint az már csak hab a tortán, hogy Karácsony most azon a romló légszennyezettségen akar javítani, amelyhez saját maga is hozzájárult az állandósult közlekedési dugókkal.

– A kérdés már csak az, hogy a végén ki viszi el a balhét, ha továbbra sem javul a levegő minősége a fővárosban. Mennyi lesz a program teljes költsége, és honnan van már megint pénze erre az állítólag „kivéreztetett” fővárosnak? Arról nem is beszélve, hogy csak a munkacsoport teljes díja kétmillió forint

– emelte ki Wintermantel Zsolt.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk